Lappeenrannan koulujen peruskorjausten ja purkujen aikatauluihin täsmennyksiä kesän aikana — Katso tästä, miten kaupungin kouluverkko muuttuu

Mika Strandén

Sammonlahden uuden koulurakennuksen arkkitehtikilpailu järjestetään tulevana syksynä. Arkistokuva Sammonlahden koulusta.

Lappeenrannan kouluverkkoon on lähivuosina tiedossa muutoksia. Luvassa on uusia kouluja, peruskorjauksia ja myös koulujen lakkauttamisia. Lappeenrannan kaupungin toimitilayhtiön projektijohtaja Jukka Mielikäinen kertoo, että kuluneen kesän aikana tilanne on täsmentynyt muun muassa Kesämäen ja Lauritsalan koulujen kohdalla.

Kesän aikana on täsmentynyt, että Kesämäen koulu peruskorjataan, eikä uudisrakenneta. Remontin aikataulu varmistuu lähiviikkoina, kun selviää, päästäänkö työt aloittamaan suunnitellusti vuoden vaihteessa vai vasta ensi kesänä. Remontin aikataulut ja väistötilat selviävät lähitulevaisuudessa.

Lisäksi alkukesästä päätettiin, että Lauritsalan koulun rakentaminen aloitetaan aiottua aikaisemmin. Uuden koulun rakentaminen tapahtuu vuosina 2020-2021.

Kourulan päiväkotikoulun asemakaavatarkastelut ovat olleet kesän aikana käynnissä. Koottua tietoa muun muassa alueen asukkaiden mielipiteistä saadaan pian.

Joutsenon uuden koulurakennuksen toteutussuunnittelut ovat käynnissä. Vanhan koulun purku ja uuden rakentaminen tapahtuu ensi vuoden kesäkuussa. Suuri osa koulun oppilaista muuttaa silloin väistötiloihin Imatralle ammattikorkeakoululta vapautuviin tiloihin. Lakkautettavien Pajarilan ja Ravattilan koulujen oppilaat muuttavat Joutsenon kouluun, kun uusi koulu on valmis.

Sammonlahden koulun uuden rakennuksen arkkitehtikilpailun sääntöjä laaditaan parhaillaan. Kilpailu järjestetään tulevana syksynä.

Sammonlahden koulun Skinnarilan toimipiste toimii tällä hetkellä kokonaisuudessaan Lappeenrannan teknillisen yliopiston tiloissa.

Korkea-ahon ja Simolan koulut todennäköisesti lakkautetaan. Harkinnassa on uusi Mäntylä-Vihtolan koulu, jonne oppilaat siirtyisivät. Uusi koulu rakennetaan, mikäli alueen lapsimäärä on järkevä uutta koulua ajatellen. Hanketta ei tällä hetkellä suunnitella aktiivisesti, ja se ajoittuisi toteutuessaan vuosien 2025-2030 ajalle.

Keväällä lakkautushuhujen kohteena olleiden Pulpin ja Lönnrotin koulujen osalta ei ole uutta kerrottavaa.

Muokattu kello 18.26: Korjattu vuosiluku 1021 2021:ksi.