Mitä kaikkea eteläkarjalaisuus on? — Vastaa kyselyyn!

Marleena Liikkanen

Eteläkarjalainen astuu onnelaansa: veneeseen ja Saimaalle!

Kyl myö tääl Etelä-Karjalas sit haastellaa ja nauretaa. Myö ollaa kotonamme Saimaalla souvellessamme ja piirakoita paistaessamme. Onko se näin? Mikä muu, ehkä yllättäväkin, voisi kuvata meitä Etelä-Karjalan ihmisiä?

Lappeenrannan museoiden verkkosivuilla on avattu kysely, jossa toivotaan vastauksia kysymykseen, mitä eteläkarjalaisuus on.

Tämä ydinkysymys on palastettu lukuisiin osakysymyksiin, esimerkiksi: Mikä mielestäsi kuvaa parhaiten Etelä-Karjalaa? Onko eteläkarjalaisuus sodan jälkeinen ilmiö vai osa pidempää jatkumoa? Mitkä ovat erityisesti eteläkarjalaisia tapoja tai perinteitä? Ketkä ovat oikeita eteläkarjalaisia?

Kyselyllä etsitään uusia näkökulmia Etelä-Karjalan museon perusnäyttelyn uudistamiseen ja aineistoa Etelä-Karjalan maakuntahistoriaa kirjoittaville tutkijoille.

Vastausaikaa kyselyyn on 15. toukokuuta saakka.

Kaisa Juntunen

Kaisa Juntunen

Leena Sallinen

Leena Sallinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.