Kaakkois-Suomen Ely-keskus jakoi yli kaksi miljoonaa euroa kehittämishankkeisiin – Rahoitusta saivat muun muassa Hiitolanjoen Kangaskosken kunnostaminen, Saimaan pyörämatkailun edistäminen sekä valokuituhanke Lappeenrannassa

Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Leader-ryhmät myönsivät rahoitusta kaikkiaan 23 kehittämishankkeelle. Lisäksi rahoitettiin 16 yrityksen investointeja ja kehittämistä.

Mika Strandén

Saimaan saaristoreitin avajaisia vietettiin viime kesänä Sarviniemessä. Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön hankkeen tavoitteena on nyt edistää pyöräilyä eteläisellä Saimaalla. Säätiö on saanut rahoitusta muun muassa pyöräilijöiden kuljetukseen soveltuvan aluksen hankintaan.
Saimaan saaristoreitin avajaisia vietettiin viime kesänä Sarviniemessä. Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön hankkeen tavoitteena on nyt edistää pyöräilyä eteläisellä Saimaalla. Säätiö on saanut rahoitusta muun muassa pyöräilijöiden kuljetukseen soveltuvan aluksen hankintaan.

Maaseutuohjelman rahoitusta myönnettiin yli kaksi miljoonaa euroa kehittämishankkeisiin Kaakkois-Suomessa loka-joulukuussa. Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Leader-ryhmät myönsivät rahoitusta kaikkiaan 23 kehittämishankkeelle.

Rahoitetuista hankkeista monet liittyivät matkailun ja retkeilyn kehittämiseen.

Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö sai rahoitusta kahdelle projektille. Toisessa kunnostetaan Hiitolanjoen Kangaskosken ympäristö turvalliseksi retkeilijöille, ja toinen hanke liittyy pyörämatkailun edistämiseen eteläisellä Saimaalla. Jälkimmäisessä hankkeessa säätiö hankkii soveltuvan aluksen pyöräilijöiden kuljettamiseen Saimaan pyöräreittien vesistöosuuksille. Kangaskosken ympäristön kunnostamiseen myönnettiin 125 986 euroa, ja pyörämatkailun edistämiseen 58 184,70 euroa.

Myös Lab-ammattikorkeakoulu sai rahoitusta kahteen hankkeeseen. LULU-hanke pureutuu esteettömän luontomatkailun edistämiseen. METE-hanke siirtää puolestaan tietoa ja osaamista energiatehokkuudesta ja uusiutuvan energian käyttömahdollisuuksista pien- ja mikroyrityksille. LULU-hankkeelle jaettiin rahoitusta 179 999,32 euroa ja METE-hanke sai 173 403,08 euroa.

Imatralla kehitetään pyörä- ja luontomatkailua

Imatran kaupunki toteuttaa muun muassa pyörämatkailua palvelevat monikäyttöreitistöt Ukonniemen, Lammassaaren, Mustalammen ja Karhukallion alueille. Hankkeen tavoitteena on lisätä Imatralla ja maakunnan muissa kunnissa vierailevien kotimaisten ja kansainvälisten luontomatkailijoiden määrää, tarjottavia palveluita ja niiden käyttöä eli lisätä alueen matkailutuloa. Tähän hankkeeseen myönnettiin rahoitusta 88 015,90 euroa.

Imatran seudun kehitysyhtiö edistää puolestaan vastuullista luontomatkailua Vuoksen ja Saimaan alueella. Yritysryhmähankkeessa on tavoitteena tuottaa matkailupaketteja, joilla tarjotaan elämyksiä asiakkaille, mutta jaetaan samalla myös tietoa vastuullisesta liikkumisesta luonnossa. Hankkeeseen jaettiin rahoitusta 27 749,25 euroa.

Valokuituhankkeeseen liki 250 000 euroa

Merkittäviä rahoitussummia jaettiin myös GoSaimaalle sekä Saimaan kuidulle.

Saimaan kuidun valoverkkohanke kohdistuu Lappeenrannan kaupungin Hurtanmaan ja Rutolan alueeseen. Tavoitteena on saada alueelle 72 valokuituverkkoliittymää, jotta alueen vakituiset ja vapaa-ajan asukkaat voisivat tehdä työnsä pääasiassa etätyönä. Hankkeeseen myönnettiin rahoitusta 249 999,99 euroa.

GoSaimaan hankkeen tavoitteena on puolestaan aktivoida maaseudun yrityksiä osallistumaan matkailuverkostojen toimintaan Etelä-Karjalan ja Saimaan alueella. Rahoitusta hanke sai 197 350,69 euroa.

Leader-rahoitusta saivat lisäksi muun muassa Skydive Karjala (16 028,29 euroa), Imatran urheilijat (83 200 euroa) ja Savitaipaleen kunta (23 825,25).

Yrityksiä tuettiin puolella miljoonalla eurolla

Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Leader-ryhmät rahoittivat myös 16 kaakkoissuomalaisen yrityksen investointeja ja kehittämistä 505 000 eurolla loka-joulukuussa.

Yritysrahoitusta saivat Lappeenrannasta Astex Engineering Oy (36 000 euroa), Ari Kuorttinen (60 457,60 euroa), Lehmus Roastery Oy (29 051,40 euroa) ja Perunapaikka Tauriainen Oy (21 568,40 euroa).

Imatralla rahoitusta myönnettiin Karjalan Paperi Oy:lle (9 999,50 euroa) ja Niskan hydrauliikka ja raskasosa Oy:lle (3 700 euroa).

Taipalsaarella rahoitusta saivat Omapstore Oy (35 000 euroa) ja Karels Oy ( 8 600 euroa). Lisäksi rahoitusta myönnettiin Luumäellä Antti Rämälle (11 176,60 euroa) sekä Savitaipaleella Green Merit Oy:lle (10 353,52 euroa).

Uusimmat uutiset