K-sairaalan urakka keskeytyy — Eksote purkaa urakkasopimuksen HL-rakentajien kanssa, rakentamisaikataulu viivästyi liikaa

”Meidän oli pakko toimia” sanoo Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen. Hallitus päätti irtisanomisesta tiistaina.

kai skyttä

K-sairaalan urakkospimus on päätetty irtisanoa. Sairaala yritetään edelleen saada käyttöön loppukeväästä.

Eksoten uuden K-Sairaalan rakentamisessa tapahtui dramaattinen käänne. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) hallitus päätti tiistaina purkaa urakkasopimuksen pääurakoitsijan HL-Rakentajien kanssa.

— Syy on siinä, että rakentamisaikataulu on ollut myöhässä. Koko syksy on neuvoteltu ja yritetty löytää ratkaisua. Sitä ei löytynyt. Oli pakko toimia, ei ollut muuta vaihtoehtoa, sanoo Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen.

Sopimuksen purkamisen myötä Eksote ottaa rakennustyömaan ja siellä olevat rakennukset ja rakennustarvikkeet haltuunsa.

Itkosen mukaan oli selvästi ilmennyt, ettei rakennusliike pysty viemään urakkaa loppuun.

— Nyt neuvotellaan töiden jatkamisesta muuten.

Eksote aikoo esittää sivu-urakoitsijoille ja HL-Rakentajien aliurakoitsijoille sopimuksen tekemistä Eksoten kanssa töiden jatkamiseksi.

Rakennustyömaalla pidetään torstaina katselmus. Siihen saakka työmaa pysyy suljettuna, mutta jatkuvat välittömästi katselmuksen jälkeen.

Itkonen uskoo, että sairaala pystytään ottamaan käyttöön keväällä.

— Näillä näkymin Eksotelle ei tule lisäkustannuksia. Meillä on maksamatta urakasta edelleen kaksi miljoonaa euroa, ja töiden loppuun saattaminen maksaa noin miljoonan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet