Imatran uusi kaupunginjohtaja Kai Roslakka on palvellut kaupunkia jo kymmeniä vuosia — Kesätöissä Roslakka työskenteli muun muassa Finn-Stroin Svetogorskin työmaalla

Maanantai-iltana kaupunginjohtajan tuolille soviteltava Roslakka on tehnyt töitä Imatran kaupungin asioiden parissa liki 30 vuoden ajan. Roslakka ei ole tarjolla ylimpään virkaan ensimmäistä kertaa.

MIKA STRANDÉN

Kai Roslakalla on Imatralta kokemusta neljän kaupunginjohtajan ja yhden apulaiskaupunginjohtajan johtamistyylistä.
Kai Roslakalla on Imatralta kokemusta neljän kaupunginjohtajan ja yhden apulaiskaupunginjohtajan johtamistyylistä.

Imatra saa Kai Roslakasta, 60, kaupunginjohtajan, joka on tehnyt koko työuransa julkishallinnon puolella. Imatran kaupungin palveluksessa perusimatralainen Roslakka on toiminut 17 vuotta, mutta Imatran kaupungin asioita hän on käsitellyt lähes 30 vuotta.

Roslakka aloitti Imatran kaupungin reviisorina vuonna 1986 ja siirtyi sen jälkeen tilintarkastajaksi vuonna 1993 yhtiöön, joka sai asiakkaakseen myös Imatran kaupungin.

Imatran kaupungin talousjohtajaksi hänet valittiin vuonna 2008. Kaksi vuotta aiemmin hän haki Imatran kaupunginjohtajan virkaa, mutta ei tullut silloin valituksi tehtävään.

Kaupunginjohtajaksi tuolloin valittu Pertti Lintunen teki talousjohtajaksi valitusta Roslakasta työparinsa. Yhteistyö on tuottanut Imatran kaupungille siitä lähtien ylijäämäisiä tilinpäätöksiä.

Kai Roslakan nimi nousi esiin myös vuosi sitten kaupunginjohtajan valintakierroksella, vaikka hän ei hakenut tehtävää.

Kai Roslakka on perusimatralainen, joka on asunut lähes koko ikänsä Imatralla. Hänen ensimmäinen työnsä Imatran kaupungille oli kaupungin vesilaitoksen historiikin kokoaminen. Kesätöistä hänellä on kokemusta muun myös Finn-Stroin rakennustyömaalta Svetogorskista.

Roslakka on valmistunut Tampereen yliopistosta hallintotieteiden maisteriksi. Yhteiskunnallisten aineiden valmistavat opinnot hän aloitti Työväen akatemiassa.

Tulevaa kaupunginjohtajaa kiinnostaa penkkiurheilijana etenkin jalkapallo. Silloin erityisseurannassa on on Englannin valioliiga.

Fakta: Kai Roslakka

Ikä: 60 vuotta

Koulutus: hallintotieteiden maisteri

Perhe: naimisissa, 2 aikuista poikaa edellisestä liitosta, vaimolla aikuinen poika ja aikuisuuden kynnyksellä oleva tytär

Ura kaupungin palveluksessa: 1986-93 kaupunginreviisori; 2008 alkaen talousjohtaja

Harrastukset: lukeminen, penkkiurheilu

Luetuimmat

Uusimmat uutiset