Sairaanhoitajat vastaavat Lappeenrannan lentokentällä matkustajien koronaviruskysymyksiin lauantaina, aika näytteenottoon on varattava puhelimitse

Matkustajia on ollut yhtä lentoa kohden noin 50. Lentokentälle laaditaan toimintamalli, jotta koronaviruksen mahdollisesti saaneet saadaan testeihin.

Anu Kiljunen

Lappeenrannan lentoasemalla muistutetaan käsien pesemisestä. Arkistokuva.
Lappeenrannan lentoasemalla muistutetaan käsien pesemisestä. Arkistokuva.

Sairaanhoitajat vastaavat Lappeenrannan lentokentälle saapuvien matkustajien kysymyksiin koronavirustaudista ja testauksesta lauantaina.

– Lappeenrannassa painotetaan matkustajille kentän saapumistiloissa annettavaa neuvontaa ja tarpeen mukaan heitä ohjataan eteenpäin, Saimaan lentoasemasäätiön toimitusjohtaja Markus Lankinen sanoo kaupungin tiedotteessa.

Tavoitteena on laatia toimintamalli, jonka avulla mahdollisesti koronavirukseen sairastuneet saadaan testiin.

– Aika näytteenottoon varataan joko oman terveys- tai hyvinvointiaseman numerosta tai päivystysapunumerosta 116 117, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) palvelupäällikkö Satu Simolin toteaa.

Ryanair lentää Lappeenrannan ja Italian Bergamon välillä keskiviikkoisin ja lauantaisin.

Lentoaseman toimitusjohtaja Eija Joro kertoo, että tänä kesänä matkustajia on ollut noin 50 yhtä lentoa kohden.

Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut yhteistyöryhmän suunnittelemaan ja koordinoimaan rajanylityspaikkojen terveysturvallisuutta.

Lappeenrannan lentokentän suunnitelmaa tekevät yhdessä Lappeenrannan lentokenttä, Lappeenrannan kaupunki, Eksote sekä Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Luetuimmat