SaiPan soturit löivät itsensä likoon 100-prosenttisesti, Ilveksen vahva alku haihtui savuna ilmaan

Mikko Husa

SaiPan Jonatan Tanus viihtyi kotikaupunkinsa Tampereen jääpyhätössä Hakametsässä: tehot Ilvestä vastaan 1+1.

Alku ei luvannut SaiPalle hyvää. Seitsemän minuutin jälkeen Ilves johti Tampereella jo 2—0.

Niin vain tupsukorvien hyvä ote haihtui ilmaan, ja varamiehisenä Hakametsään matkannut SaiPa onnistui vastoin kaikkia todennäköisyyksiä nappamaan kauden ensimmäisen voittonsa jääkiekkoliigassa.

Lukemat 60 minuutin jälkeen olivat 2—3 (2—0, 0—2, 0—1).

— Pikkusen jouduimme menemään kapeammalla loppua kohden, mutta käytimme niitä sotureita, jotka tänään olivat valmiita lyömään itsensä 100-prosenttisesti kentälle, SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä kertoi Ylen haastattelussa.

Ottelun alussa SaiPan puolustus oli kuin reikäjuustoa. Ylen haastattelussa Lehterä ei suoranaisesti syyttänyt vaikeuksista ”bussijalkoja”.

— Ne olivat selkeitä tilanteita. Ensimmäinen oli 3—3-hyökkäys, mutta puhe, kaksi jätkää merkkaa yhden pelaajan ja yksi jää tekemään maalin tyhjiin. Ne ovat niitä jääkiekon perusasioita. Niin hyvää joukkuetta ei missään vaiheessa tulekaan, että mykkänä pärjää kentällä.

Ensimmäisten pelien perusteella yliopistopelaaja David Goodwin on osoittautumassa SaiPalle hyväksi vahvistukseksi.

Molemmissa KooKoo-peleissä maalinteossa onnistunut Goodwin purjehti Kalle Maalahden loistavasta pystysyötöstä läpiajoon ja ujutti kolmannessa erässä ottelun voittomaalin Ilves-vahti Antti Lehtosen jalkojen välistä.

SaiPan kahteen ensimmäiseen maaliin Goodwin kuittasi molempiin syöttöpisteen, joten yhdysvaltalaisen illan tehot olivat 1+2. Mestiksessä viime kaudella tehoillut ketjukaveri Jonatan Tanus oli hyvä hänkin, Tappara-kasvatin pisteet Tampereella olivat 1+1.

— Koko ketju pelasi hienoa peliä. Davidilla oli vähän vaikeuksia harjoituspeleissä, mutta hän ei ole pelannut koskaan ammattilaispelejä. Taktiikan, luistelun ja yritteliäisyyden yhteensovittaminen ei ole aina kauhean helppoa, Lehterä muistutti Ylen haastattelussa.

Lehterän mukaan Goodwiniltä odotetaan jatkossakin hyviä esityksiä, vaikka hän ei ole ihan vastaavalla statuksella Suomessa kuin ulkomaalaisvahvistukset normaalisti.

— Jos David vetää samaa tahtia, niin hän on ihan varmasti liigan alipalkatuin pelaaja. Toivotaan silti sitä, ja annetaan Davidille vaikka myöhemmin palkankorotus.

SaiPan ensimmäisen maalin ampui puolustaja Markus Kojo, joka aiemmalla liigaurallaan ei ole pisteillä juuri herkutellut. Maali oli ässäkasvatille liigauran ensimmäinen. Aiemmissa 45 ottelussa Kojo oli kalastanut yhden syöttöpisteen.

Kalle Sipiläinen

Kalle Sipiläinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.