Traktorimarssi eteni näyttävästi Lappeenrannan keskustan halki ja vastusti Kuutostien muuttamista moottoriliikennetieksi

Kai Skyttä

Traktorimarssi muutti Koulukadun maisemaa tavanomaiseen verrattuna.
Traktorimarssi muutti Koulukadun maisemaa tavanomaiseen verrattuna.

Joukko traktori- ja koneyrittäjiä ja maanviljelijöitä järjesti traktorimarssin Lappeenrannan keskustan pääväylillä tiistaina iltapäivällä.

Yrittäjät vastustavat Kuutostien muuttamista moottoriliikennetieksi Lappeenrannan Selkäharjun ja Imatran Mansikkalan välillä, sillä hidas liikenne ohjattaisiin rinnakkaisteille ja katuverkkoon.

Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) laatii parhaillaan suunnitelmaa Kuutostien muuttamiseksi moottoriliikennetieksi Selkäharjun ja Mansikkalan välillä.

Jos tiesuunnitelma saa rahoituksen, hidas ajoneuvoliikenne, jalankulku ja pyöräily poistuvat tieosuudelta ja siirtyvät rinnakkaistiestölle.

"Heikentää taajamien liikenneturvallisuutta"

Traktorimarssijat ovat sitä mieltä, että suurten koneiden siirtäminen katuverkkoon heikentää taajamien liikenneturvallisuutta. Heikennys liikenneturvallisuuten on suurempi kuin jos traktorit ja työkoneet ajaisivat Kuutostiellä.

Traktorimarssi lähti liikkeelle Hankkijan pihasta Myllymäenkadulta, jatkui Simolantielle, Snellmankadulle, Valtakadulle ja Marian aukiolta Kirkkokadulle, Koulukadulle sekä edelleen vesitornin liikenneympyrään.

Kai Skyttä

Nykyinen traktori- ja konekalusto on niin leveää, että kapealla tiellä kaista meinaa loppua kesken. Kuva Koulukadulta.
Nykyinen traktori- ja konekalusto on niin leveää, että kapealla tiellä kaista meinaa loppua kesken. Kuva Koulukadulta.

Marssin jälkeen traktoriyrittäjät osallistuvat Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) järjestämään yleisötilaisuuteen.

ELYn mukaan tiesuunnitelman toteuttamisen alustava kustannusarvio on noin 4,5 miljoonaa euroa. Jänhiälän ja Pellisenrannan välille on rakennettava rinnakkaistieyhteys, jolloin koko matkalta löytyy alemman tason tie.

Luetuimmat