Svetogorskin bensa-asemat avattiin keskiviikkona—Asemat omistava VTK vuokrasi tilat uudelle yrittäjälle vuodeksi

Hannu Ojala

VTK.n (BTK) väreillä toistaiseksi jatkava  asema Svetogorskissa lukeutuu suomalaisten suosituimpiin tankkauspaikkoihin rajan takana.
VTK.n (BTK) väreillä toistaiseksi jatkava  asema Svetogorskissa lukeutuu suomalaisten suosituimpiin tankkauspaikkoihin rajan takana.

Lähes kaksi kuukautta suljettuna olleet polttoaineen jakeluasemat Svetogorskissa on avattu. VTK-asemaketjun lopettamaa toimintaa jatkaa nyt vuokralaisena polttoaineiden tukkumyyntiä harjoittavan pietarilaisen Baltop OAO:n tytäryhtiö Nordline.

Uuden toimijan suomalaisena kumppanina jatkaa Beoscan Oy.

Uuden polttoainejakelijan toiminta käynnistyi keskiviikkona, kun mittarikenttiä avattiin VTK:n Svetogorskin kahdella jakeluasemalla sekä yhdellä asemalla Viipurissa.

Kiinteästi neuvotteluissa mukana ollut Beoscanin toimitusjohtaja Vesa Kaukonen uskoo, että lähes kaksi kuukautta jatkunut häiriötilanne markkinoilla on nyt ohi.

Kaukonen arvioi, että enimmillään Svetogorskin uudelleen avautuneilta jakeluasemilta myytiin päivittäin yli 30 000 litraa polttoaneita.

Asemien sulkeuduttua raskaan liikenteen tankkaukset siirtyivät Viipurin ja Pietarin välillä oleville asemille ja suomalaisten tankkaukset vähenivät merkittävästi.

—Olen kuullut yhdeltä viisumikauppiaalta, että pelkästään häneltä jätti kahden kuukauden aikana 500 ihmistä uusimatta viisuminsa, Kaukonen kertoo.

Vesa Kaukosen johtaman Beoscanin rooli asiassa on se, että tankkaukset venäläisten yhteistyökumppaneiden asemilla voidaan hoitaa Beoscanin luottokortilla, jota on myyty Suomessa jo 24 vuotta. 

Jakeluyhtiönä toimivalla Nordlinella on Kaukosen mukaan muutamia pieniä asemia Pietarissa. Sen omistajayhtiö Baltop OAO:n kotipaikka on Pietari, ja se hankkii jakeluasemilleen polttoaineen Nesteen terminaalista.

 

Uusimmat uutiset