Lappeenrannan koronatartuntojen määrä nousi 53:een 51:stä THL:n koronakartassa

Eksoten mukaan Etelä-Karjalan koronatapauksia on 75, THL:n mukaan 74.

Katja Juurikko

Kaikille suositellaan huolellista käsienpesua, hyvää yskimishygieniaa sekä turvavälien noudattamista. Maskeja pitäisi käyttää esimerkiksi kaupoissa, kauppakeskuksissa ja muissa paikoissa, joissa ei voi pitää turvavälejä. Kuvituskuva.
Kaikille suositellaan huolellista käsienpesua, hyvää yskimishygieniaa sekä turvavälien noudattamista. Maskeja pitäisi käyttää esimerkiksi kaupoissa, kauppakeskuksissa ja muissa paikoissa, joissa ei voi pitää turvavälejä. Kuvituskuva.

Etelä-Karjalassa ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin mukaan varmistettuja koronavirustartuntoja on edelleen 75. Niistä 46 on todettu 21. syyskuuta jälkeen.

Edelliset kaksi positiivista näytettä otettiin 25. lokakuuta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Etelä-Karjalassa on varmistunut 74 koronatapausta. Torstaina päivitetyn koronakartan mukaan maakunnan tartunnoista 53 on Lappeenrannasta ja 10 Imatralta. Lappeenrannan tartuntojen määrä nousi keskiviikosta kahdella, sillä keskiviikkona luku oli 53.

Loput 11 tapausta jakautuvat muihin Etelä-Karjalan kuntiin. THL ei kerro tartuntamääriä niistä kunnista, joissa tartuntoja on todettu viisi tai vähemmän.

Ero Eksoten ja THL:n koronaluvuissa voi johtua esimerkiksi tilastojen hitaasta päivittymisestä THL:n tilastoihin tai siitä, että jotkut Eksoten varmistamista tartunnoista on todettu Etelä-Karjalan ulkopuolella asuvilla henkilöillä.

Eksote raportoi kaikki positiiviset näytteet, jotka on otettu Etelä-Karjalassa. THL raportoi tartunnat potilaan asuinkunnan mukaan.

Tartuntojen kasvu on tällä hetkellä taittunut

Suomessa on raportoitu 188 uutta koronavirustartuntaa, kerrottiin THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön (STM) viikoittaisessa tilannekatsauksessa torstaina.

THL:n johtajan Mika Salmisen mukaan tartuntojen kasvu on ainakin tällä hetkellä taittunut, mutta tilanteen pysyvyyteen ei voi tuudittautua.

STM:n strategiajohtajan Liisa-Maria Voipio-Pulkin mukaan sairaalapotilaiden määrä on melko vakaa.

Tehohoitopotilaiden määrässä nousua on vähemmän kuin tartuntojen määrä voisi antaa olettaa. Tehohoitopotilaiden keski-ikä on sama kuin viime keväänä eli hieman alle 60 vuotta.

Luetuimmat