Tilaajalle

Närpiöläisen kasvihuoneen hävikkitomaatti ei päädy enää biojätteeseen, vaan matkustaa rekassa Lappeenrannan Tukkikadulle — Pallossa toimivan Jävla Sås Bolagin hävikkitomaattikastike viedään käsistä: ”Kaikki mitä saamme tehtyä, menee heti”

Kaius Gestraniuksen kastikeyritys on ensimmäisenä Suomessa ryhtynyt tekemään kotimaista tomaattimurskaa. Tuotannon kasvattamisessa on kuitenkin monenlaisia haasteita, kuten logistiikka. Kun tomaatit kasvavat Pohjanmaalla, logistisesti Lappeenranta sijaitsee hankalassa paikassa.

Kai Skyttä

Jävla Sås Bolag on kolmehenkinen yritys, jonka Kaius Gestranius (oik.) perusti pari vuotta sitten. Gestraniuksen mukaan niin hän itse kuin Emppu Turunen ja Anna Kaila ovat oppineet työssä aiempaa tehokkaammiksi.
Jävla Sås Bolag on kolmehenkinen yritys, jonka Kaius Gestranius (oik.) perusti pari vuotta sitten. Gestraniuksen mukaan niin hän itse kuin Emppu Turunen ja Anna Kaila ovat oppineet työssä aiempaa tehokkaammiksi.

Jos närpiöläisellä kasvihuoneella kypsynyt tomaatti on liian pieni, suuri tai epämuodostunut kelvatakseen kaupan hyllyyn, aiemmin sen kohtalona oli päätyä hävikkinä biojätteeseen.

Kommentoidut