Pahaa hajua Imatralla eilen illalla — syynä Stora Enson Tainionkosken tehtaan rikkoutunut hajukaasupesuri

Kai Skyttä

Stora Enson Tainionkosken tehtaan ympäristössä haisi pahalta keskiviikkoiltana.

Imatralla Stora Enson Tainionkosken tehtaan ympäristössä leijaili eilen illalla pahaa hajua. Pelastuslaitos sai tiedon hajusta illalla hieman ennen kello yhtätoista, kun alueen asukas oli soittanut ja tehnyt ilmoituksen kaasun hajusta alueella.

Pelastuslaitos tarkisti asian, ja kävi ilmi, että syynä hajuun oli Stora Enson Tainionkosken tehtaan hajukaasupesuri, johon oli tullut vikaa. Pesuri oli pois käytöstä noin puoli tuntia.

— Haju oli voimakas, ja se tuntui Vuoksenniskalla saakka, kertoo vuoromestari Hannu Liimatainen Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta.

Pelastuslaitoksella ei ollut varsinaista tehtävää alueella, vaan Stora Enson henkilökunta sai hajukaasupesurin takaisin toimintaan itse.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.