Lääkärihelikopterin sijaintia koskevien kanteluiden määrä kasvaa vauhdilla — Parikkala päättää kantelusta tiistaina

Kunnanjohtaja Vesa Huuskosen esityksen mukaan kopterin sijoittaminen Kouvolaan jättää Parikkalan ja Savonlinnan lääkärihelikopterin toimintapiirin ulkopuolelle.

Marleena Liikkanen

Parikkalan kunnanjohtaja Vesa Huuskonen esittää, että Parikkala liittyy kantelijoiden kasvavaan rintamaan.

Parikkalan kunnanjohtaja Vesa Huuskonen esittää, että kunta kantelee eduskunnan oikeusasiamiehelle lääkärihelikopteritukikohdan sijoittamisesta Kouvolaan. Kunnanhallitus käsittelee ehdotusta tiistaina.

Asiantuntijatyöryhmä esitti lääkärihelikopterin tukikohdaksi Lappeenrantaa, jotta kopteri saavuttaa myös pohjoisimmat kunnat, saaristoalueen ja rajavyöhykkeen. Hallituksen reformiministerityöryhmä päätti kuitenkin 20. joulukuuta, että kopteri sijoitetaan Kouvolan Uttiin.

Jos helikopteri sijoitetaan Kouvolaan, sen on lähempänä pääkaupunkiseudun väestöä. Huuskosen esityksen mukaan tämä kuitenkin merkitsee, että Parikkala ja Etelä-Karjalan pohjoispää sekä Etelä-Savo ja Savonlinna jäävät lääkärihelikopterin saatavuuden ulkopuolelle.

Päätöksestä on tehty jo useita kanteluita. Aiemmin tällä viikolla Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) ja Rautjärven kunta päättivät tehdä kantelun samasta asiasta. Myös kahdeksan yksityishenkilöä on tehnyt kantelun aiheesta.