Yliopistolle vie nyt Yliopistonkatu — Skinnarilankadun loppupään nimi muuttui, myöhemmin myös alkupään

Niina Villman

Saimaan ammattikorkeakoulun osoite on nyt Yliopistonkatu 36. Uusi osoite löytyy jo sen verkkosivuilta, kun yliopiston sivut kertovat vielä Skinnarilankadusta.

Nimi muuttui, numerot säilyivät. Lappeenrannan teknillisen yliopiston osoite ei enää ole Skinnarilankatu 34, vaan se on Yliopistonkatu 34. Saimaan ammattikorkeakoulu löytyy nyt osoitteesta Yliopistonkatu 36.

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston joulukuussa hyväksymä ja tammikuussa lainvoiman saanut asemakaavan muutos muutti Skinnarilankadun loppupään Yliopistonkaduksi. Katu vaihtaa nimeä Teknologiapuistokadun risteyksessä.

Katunumerointiin ei ole puututtu, sillä kaupungin tarkoituksena on muuttaa koko Skinnarilankatu Yliopistonkaduksi, asemakaava-arkkitehti Matti Veijovuori kertoo.

— Nyt tehty nimenmuutos koskee vain julkisia rakennuksia, ei yksityisiä ihmisiä, hän toteaa.

Harva yksityishenkilö joutuu sittenkään muuttamaan osoitettaan, kun koko Skinnarilankatu Helsingintieltä lähtien muuttuu Yliopistonkaduksi.

— Kakkososoitteena se voi kulmatonttien taloissa olla, mutta jos ensisijaisesti on käyttänyt poikkikadun osoitetta, mikään ei muutu.

Alkupään nimenmuutos vaatii kuitenkin uusia kaavamuutoksia, joiden aikataulu ei ole tarkemmin tiedossa. Kevään kuluessa muutokset on tarkoitus tehdä, Veijovuori sanoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset