Uus-Lavolan päiväkotikin yllättäen uhattuna — Sammonlahteen tulee Suomen suurin päiväkoti

Timo Laitakari

Vuonna 1987 valmistuneen Uus-Lavolan on palveluverkkoselvityksessä arvioitu olevan peruskorjauksen tarpeessa viimeistään vuonna 2027. Päiväkodissa käy noin sata lasta.
Vuonna 1987 valmistuneen Uus-Lavolan on palveluverkkoselvityksessä arvioitu olevan peruskorjauksen tarpeessa viimeistään vuonna 2027. Päiväkodissa käy noin sata lasta.

Uus-Lavolan päiväkodin paikalle Lappeenrannassa aletaan kaavoittaa muuta toimintaa. Valtuusto päättää asiasta maanantaina.

Päiväkotia käyvien lasten vanhemmille uutinen tuli puskista.

— En ole tästä kuullutkaan, kertoo aamulla lastaan hoitoon vienyt Jani Keskinen.

— En ole kuullutkaan, kertoo samalla asialla ollut Kati Noponen.

Noposta itseään asia ei ehdi koskettaakaan, sillä perhe on juuri muuttamassa.

Lappeenrannan valtuuston on maanantaina määrä päättää kaupungin länsialueen kouluista ja päiväkodeista. Muutaman kymmenen vuoden päähän katsovassa palveluverkkosuunnitelmassa on koko valmistelun ajan lähdetty siitä, että Uus-Lavolassa säilyy päiväkoti.

Viime vaiheessa kaupunginhallituksen esityslistalle ilmestyi jostain syystä maininta siitä, että Uus-Lavolan päiväkotitontin ” asemakaavamuutokset uutta käyttötarkoitusta varten käynnistetään”. Asiaa ei perustella mitenkään.

Käytännössä kyse on valmistautumista siihen, että myös Uus-Lavolan lapset siirretään Sammonlahden yläasteen viereen rakennettavaan suureen koulu- ja päiväkotikeskukseen.

Jo ilman Uus-Lavolaa Sammonlahteen on syntymässä lähes neljänsadan päiväkoti- ja eskarilapsen keskittymä. Jos Uus-Lavolan lapset siirretään Sammonlahteen, määrä kasvaa lähes viiteensataan.

Lappeenrantaan syntyy uudistuksen myötä ylivoimaisesti Suomen suurin päiväkoti. Tällä hetkellä Suomen suurimpana päiväkotina itseään pitää Siilinjärvellä toimiva Pilvilinna, jossa on noin 250 lasta.

Vanhemmat eivät ole innostuneita suuryksiköistä.

— Itse olen pienempien päiväkotien kannalta. Vähän huolettaa, miten isossa yksikössä pystytään lapset huomioimaan yksilöinä, Kati Noponen sanoo.

Jani Keskinen on samoilla linjoilla.

— Kyllä varmaan parempi olisi, jos pienemmät päiväkodit pysyisivät.

Timo Laitakari

Luetuimmat

Kommentoidut