Poliisi tutkii tapon yritystä Lauritsalassa: Kommandopipoiset henkilöt tunkeutuivat kerrostaloasuntoon — Neljää epäiltyä esitetään vangittavaksi

Epäillyt tavoitettiin Lappeenrannasta ja pääkaupunkiseudulta.

Niina Villman

Poliisi on pidättänyt neljä henkilöä liittyen tapaukseen. Arkistokuva.
Poliisi on pidättänyt neljä henkilöä liittyen tapaukseen. Arkistokuva.

Kaakkois-Suomen poliisi tutkii Lauritsalassa maanantain ja tiistain välisenä yönä tehtyjä pahoinpitelyitä tapon yrityksenä ja törkeänä pahoinpitelynä.

Vuosina 1991 ja 1998 syntyneet miehet joutuivat väkivallan kohteiksi kerrostaloasunnossa Lauritsalassa, kun neljä kommandopipoihin sonnustautunutta henkilöä tunkeutui sisään puolen yön jälkeen.

Hyökkääjät ryhtyivät pahoinpitelemään asunnossa ollutta miestä. Kun toinen asunnossa olleista yritti estää tapahtumaa, hänkin joutui väkivallan kohteeksi.

Poliisin mukaan hyökkääjät olivat varustautuneet väkivallan tekemistä varten erilaisilla tekovälineillä. Poliisi ei tarkenna, minkälaisista välineistä oli kysymys.

Hyökkäyksen kohteena ollut mies sai tilanteessa hengenvaarallisia vammoja. Hän on edelleen sairaalassa hoidettavana. Poliisin mukaan hänen tilansa on vakava, mutta vakaa. Toinen mies on jo päässyt sairaalasta.

Poliisille entuudestaan tuttuja

Tekijät poistuivat teon jälkeen paikalta. Rikoskomisario Marko Heinonen sanoo, että epäillyt saatiin kiinni poliisin suorittaman esitutkinnan kautta.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus käsittelee vuosina 1994, 1993 ja 1990 syntyneiden miesten ja vuonna 1998 syntyneen naisen vangitsemista perjantaina iltapäivällä. Kaikki epäillyt ovat kotoisin Lappeenrannasta.

Kaksi epäillyistä otettiin kiinni Lappeenrannassa ja kaksi pääkaupunkiseudulla. Heinonen sanoo, että poliisilla on ollut viikon aikana operaatioita eri puolilla Lappeenrantaan tapauksen tiimoilta. Kaikki kiinniotot menivät rauhallisesti.

Epäillyt ovat poliisille tuttuja. Myös epäillyt ja uhrit tunsivat toisensa.

—Jollakin tavalla he ovat olleet poliisin kanssa tekemisissä aiemmin. Tämän tyyppisiä väkivaltajuttuja ei ole ennen ollut.

Heinonen ei tutkinnan tässä vaiheessa halua ottaa kantaa teon motiiviin. Tapaus ei hänen mukaansa kuitenkaan liity Etelä-Karjalassa kevään ja kesän aikana tehtyihin väkivallantekoihin.

Tapausta tutkitaan tällä hetkellä tapon yrityksenä, törkeänä pahoinpitelynä ja kotirauhan rikkomisena.