Imatralla ryhdytään kouluttamaan ensimmäisenä Suomessa drone-lentäjiä

Katri Ikävalko

Rehtori Mari Smolander (vas.), kouluttaja Jari Koponen ja ilmailualan asiantuntija Tero Taskila toteavat, että koulutus Imatralle toteutui nopeasti. Ensimmäisistä neuvotteluista on aikaa vain muutama viikko.

Imatralla alkaa ensimmäisenä Suomessa Drone-lentäjien koulutus. Miehittämättömien lennokkien ohjaamisen saloihin pääsee perehtymään tammikuussa viikon mittaisella kurssilla Etelä-Karjalan kesäyliopistossa.

Koulutuksella ennakoidaan tulevaisuuden tarpeita.

Miehittämättömät lennokit yleistyvät Suomessakin kovaa vauhtia, ja esimerkiksi Yhdysvalloissa lainsäädäntö vaatii jo drone-lentäjältä koulutuksen, kun lennokki lähetetään ilmaan ansaitsemistarkoituksessa. Ilmailualan asiantuntijan Tero Taskilan mukaan Yhdysvaltain lainsäädäntö säätelee myös sitä, kuinka droneja saa hyödyntää kaupallisesti.

— Maailmanlaajuisesti drone-lentäjiä on jo 100 000, ja määrä kasvaa koko ajan. Kun lentäjien määrä kasvaa, alaa on pakko säädellä, Taskila toteaa.

Rehtori Mari Smolander Etelä-Karjalan kesäyliopistosta toteaa heidän etsivän aktiivisesti koulutusohjelmaansa uusia kursseja, joista oppilaat saavat työkaluja tulevaisuutta varten.

— Tässä olemme valtakunnallinen edelläkävijä. Ennakoimme alalle valtavaa koulutustarpeen kasvua. Tammikuussa on ensimmäinen kurssi ja jatkossa tarkoituksenamme on tarjota useita koulutuksia vuosittain vakiotarjonnassamme.

Katri Ikävalko

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat