Luumäen kunnanjohtaja Anne Ukkonen valittiin yksimielisesti Kouvolan uudeksi arviointipäälliköksi – Ukkonen aikoo ainakin aluksi jäädä asumaan Luumäelle

Kolmesta loppusuoralla olleesta ehdokkaasta Ukkonen sai kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti nimityksen.

Mika Strandén

Luumäen kunnanjohtaja Anne Ukkonen on kokenut kunta-alan osaaja, perusteluissa mainittiin.
Luumäen kunnanjohtaja Anne Ukkonen on kokenut kunta-alan osaaja, perusteluissa mainittiin.

Kouvolan kaupunginvaltuusto valitsi Kouvolan uudeksi arviointipäälliköksi Luumäen nykyisen kunnanjohtajan, hallintotieteiden maisterin Anne Ukkosen.

Kouvolan henkilöstöjohtaja Päivi Karhu kertoo, että valtuuston päätös oli yksimielinen ja syntyi mutkattomasti.

Kaupungin tarkastuslautakunnalle taloutta ja hallintoa koskevia asioita valmistelevan arviointipäällikön virkaan haki 17 henkilöä.

Haastatteluun pyydettiin viisi hakijaa. Haastattelujen jälkeen päätettiin toteuttaa vielä henkilöarviointi kolmen hakijan osalta, jotka olivat kauppatieteiden maisteri Saija Laurila, hallintotieteiden maisteri Anne Ukkonen ja kauppatieteiden maisteri Juha Vuorela. Henkilöarvioinnit tilattiin Eezy Personnelilta, kaupunginvaltuuston maanantain kokouksen esityslistalla todetaan.

Arviointipäällikkö valmistelee tietoa päätösten pohjaksi

Karhun mukaan arviointipäällikön viran tarkoituksena on arviointitiedon tuottaminen valtuustolle, kuntalaisille ja kaupunkikonsernille toiminnan kehittämiseksi ja päätöksenteon tueksi.

– Arviointipäällikkö suunnittelee ja toteuttaa arviointityötä sekä kehittää arviointia ja arviointimenetelmiä. Hän valmistelee asioita tarkastuslautakunnalle sekä toimii myös tarkastuslautakunnan esittelijänä ja sihteerinä.

Kaupunginvaltuusto asettaa tarkastuslautakunnan hallinnon ja talouden tarkastuksen sekä arvioinnin järjestämistä varten.

Arviointipäällikön virkanimike oli Karhun mukaan Kouvolan kaupungilla aikaisemmin ulkoinen tarkastuspäällikkö.

Ukkonen kertoi aiemmin, että kahdeksan vuotta Luumäellä on pitkä aika.

– Tämä asiantuntijatehtävä sattui silmääni ja se alkoi kiehtoa minua. Olen aiemmin konsulttitehtävissäni tehnyt samanlaista työtä.

Kouvolassa arviointipäällikön tehtäväkohtainen palkka on 4 800 euroa kuukaudessa ja henkilökohtainen lisä 320 euroa kuukaudessa.

Ukkonen ei ennen valintaansa ollut vielä tarkemmin miettinyt tehtävän vastaanottamisen aikataulua. Hän haluaa ensin odottaa valtuuston päätöksen ja valitusajan.

Ukkonen kertoi aiemmin jäävänsä mahdollisesta valinnasta huolimatta ainakin aluksi Luumäelle. Hänellä on omakotitalo Luumäellä.

– En ole asumisratkaisuja miettinyt. Mutta kun on itsensä kerran turpeeseen sitonut, niin aika pitkäänhän siinä pysyy.