Puolustusvoimain lippujuhlaa voi seurata somessa, televisiossa ja radiossa, juhlallisuudet käynnistyvät Mäntyniemessä torstaina kello 8

Teemu Vestovuo / arkisto

Suomen lippu nousee salkoon torstaina Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä.
Suomen lippu nousee salkoon torstaina Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä.

Puolustusvoimain lippujuhlan päivää vietetään koronaviruksen takia tänä vuonna virtuaalisesti lipunnoston ja konsertin merkeissä.

Lippujuhlan päivän juhlallisuudet käynnistyvät aamulla lipunnostolla Mäntyniemessä kello 8. Sitä seuraa seppeleenlasku Sankariristille ja marsalkka Mannerheimin haudalle Helsingissä Hietaniemen hautausmaalla sekä hävittäjien ylilento kello 9–9.30.

Yle lähettää suorana suomalaiseen mielenmaisemaan sävelin johdattavan juhlakonsertin, jossa esiintyy Laivaston soittokunta solisteinaan Suvi Teräsniska, Arttu Wiskari ja Pete Parkkonen. Kello 11 alkavan konsertin johtavat kapellimestarit Petri Junna ja Tero Haikala. Konsertin juontaa Riku Rantala. Konsertti lähetetään Turun Logomosta, jossa ei ole yleisöä paikalla.

Puolustusvoimien sosiaalisen median kanavilla on myös muuta ohjelmaa päivän aikana.

Puolustusvoiman lippujuhlan päivän ohjelmaa voi seurata Puolustusvoimien Facebookissa, Instagramisa, Twitterissä ja Snapchatissa sekä Ylen kanavilla TV1, Yle Areena ja Yle Radio Suomi. TV1:ssä lähetetään päivän tapahtumista koostelähetys torstaina kello 17.10.

Luetuimmat