Lappeenrannan K-Citymarket on valittu vuoden leipäkaupaksi: Valinnan tehnyt Suomen Leipuriliitto arvosti valikoiman paikallisuutta

Leipäosasto sai erityiskiitoksen Meilt Päi -hyllynreunakylteistä.

Sari Viljakainen

Citymarketin kauppiaat Ari ja Miia Piiroinen vastaanottivat kultamitalin ja kunniakirjan Lappeenrannassa ystävänpäivänä. Arkistokuva.
Citymarketin kauppiaat Ari ja Miia Piiroinen vastaanottivat kultamitalin ja kunniakirjan Lappeenrannassa ystävänpäivänä. Arkistokuva.

Suomen Leipuriliitto on valinnut Lappeenrannan K-Citymarketin vuoden leipäkaupaksi. Tänä vuonna vuoden leipäkauppa valittiin hypermarkettien ja tavaratalojen joukosta.

Voittaja julkistettiin Lappeenrannassa ystävänpäivänä. Leipäosaston hoitaja Minna Koistinen palkittiin kultamitalilla ja kunniakirjalla, jonka vastaanottivat kauppiaat Ari ja Miia Piiroinen.

Vuoden leipäkauppa -kilpailussa kotimaisuutta pidetään tärkeänä arvostelukriteerinä. Raadin mukaan Lappeenrannan Citymarketin leipäosaston valikoimassa on runsaasti paikallisten leipomoiden leipiä ja leivonnaisia. Myös alueellisten ja valtakunnallisten leipomoiden tuotevalikoimaa pidettiin hyvänä. Lisäksi myymälässä on Fazer Leipomoiden jauholeipomo.

Lappeenrannan Citymarketin leipäosastoa kiiteltiin tuotteiden esillepanosta, siisteydestä, tuoreudesta, kausituotteiden saatavuudesta sekä gluteenittomien tuotteiden osastosta.

Erityiskiitoksen leipäosasto sai Meilt Päi -hyllynreunakylteistä.

Lappeenrannan Citymarket oli yksi neljästä finalistista. Muut finaaliin päässet olivat Järvenpään K-Citymarket, Kokkolan Minimani ja Oulun Limingantullin Prisma. Raati tutustui finalistien leipävalikoimaan alkuvuodesta yllätyskäynneillä, joista ei kerrottu kauppiaille etukäteen.

Vuoden leipäkauppa valittiin jo 24:nnen kerran.

Luetuimmat