Lappeenrannan Lauritsalassa häiriökäyttäytymistä — Kaupunki järjestää keskustelutilaisuuden ensi viikolla asukkaiden pyynnöstä

Nuorisoryhmät aiheuttavat ongelmia Lauritsalassa. Alueen asukkaat tuntevat itsensä voimattomiksi ongelman suhteen.

Marleena Liikkanen

Lauritsalan Luukaantorin ympäristössä oli tiistaina päivällä melko rauhallista.
Lauritsalan Luukaantorin ympäristössä oli tiistaina päivällä melko rauhallista.

Lauritsalan Luukkaantorilla julkisesta häiriökäyttäytymisestä on tullut kesäaikaan lähes jokapäiväistä.

Asukkaiden mukaan Lauritsalan suihkulähde ja viereinen kauppakäytävä on ollut koko kesän iltaisin nuorison tihutöiden ja häirinnän kohteena. Meluhaitta vaikeuttaa asukkaiden arkea ja nukkumista. Lisäksi alueella on ollut aikuisia käyttämässä päihteitä.

Luukkaantorin ympäristön asukkailta on pitkin kesää tullut viestejä aikuisten häiriökäyttäytymisestä ja siitä, että murrosikäiset kokoontuvat iltaisin suihkulähteen äärelle ja metelöivät myöhään, Lappeenrannan kaupungin asukasyhteyshenkilö Pia Haakana kertoo.

Asukkaat tuntevat voimattomuutta, koska alue ei ole rauhoittunut.
Poliisi on saanut noin 15 tehtävää Luukkaantorin alueelle vuoden alusta lähtien, valvonta- ja hälytystoiminnasta vastaava komisario Jarmo Junna Kaakkois-Suomen poliisista kertoo.

— Osassa tehtävistä poliisipartio on poistanut häiriötä aiheuttavia nuoria paikalta ja muutamia päihtyneitä on otettu poliisilakiperusteisesti säilöön, Junna sanoo.

Sunnuntaina poliisipartio oli poistanut paikalta kymmenkunta nuorta.

Järjestyslaki kieltää yleisen järjestyksen häiritsemisen tai turvallisuuden vaarantamisen yleisellä paikalla esimerkiksi metelöimällä tai muulla vastaavalla tavalla. Myös päihteiden nauttiminen on kiellettyä yleisellä paikalla.

Porukalla pohditaan kokoontumispaikkaa nuorille

Tilanteen ratkaisemiseksi kaupunki järjestää ensi tiistaina keskustelutilaisuuden. Tilaisuus pidetään 23. heinäkuuta kello 17 alkaen Lauritsala -talon yläkerrassa. Paikalla ovat keskustelemassa alueen asukkaat, Lauritsalan alueraadin jäsenet, Lappeenrannan nuorisotoimi sekä poliisi.

— Nyt yhdessä keskustellaan asiasta, että miten saadaan nuoret ymmärtämään, että asuinalueilla tarvitaan rauhaa sekä pohditaan, mikä olisi paikka, jossa nuoret voisivat kokoontua. Eihän nuorilla ole mitään paikkaa, missä olisi penkkejä ja kiva ympäristö. Joku ratkaisu pitää löytyä, että kaikilla olisi hyvä olla, Pia Haakana toteaa.

Haakana toivoo, että tilaisuuteen tulee myös nuoria ja että keskustelu on rakentavaa.

— Facebookin Lappeenranta-ryhmään ja nuorisotila Krisseen olen jakanut ilmoituksen, Haakana kertoo.

Keskustelutilaisuus häiriökäyttäytymisestä Lauritsalassa 23.7, kello 17.00 alkaen Lauritsala-talon yläkerrassa, Hallituskatu 20.

Päivitetty 16.05: Lisätty Piia Haakanan ja Jarmo Junnan sitaatit, vaihdettu tuore kuva.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset