Lumi- ja räntäsateet jatkuvat pitkälle yöhön asti, tuulet voimistuvat illalla: Puuskittainen tuuli voi korkeimmillaan nousta 15—18 metriin sekunnissa

Päivystävän meteorologin mukaan lumisade väistyy Etelä-Karjalasta aamuyön aikana. Lämpötila pyörii ennusteen mukaan nollan molemmin puolin.

Mika Strandén

Räntäsade ja sohjo huonontaa ajokeliä. Arkistokuva.
Räntäsade ja sohjo huonontaa ajokeliä. Arkistokuva.

Suomeen on luvattu keskiviikkoillaksi lumimyräkkää, ja Etelä-Karjalassa on tällä hetkellä voimassa erittäin huonon ajokelin varoitus.

Taivaalta sataa parhaimmillaan räntää, ja Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Nina Karuston mukaan lumi- tai räntäsade jatkuu pitkälle yöhön asti.

Ennusteen mukaan vielä on epävarmaa, sataako lumi maahan lumena vai räntänä. Sen myötä myös lumikertymissä on vielä epävarmuutta.

— Korkeimmillaan lumikertymät voivat olla lähellä 20 senttimetriä, mutta se voi jäädä myös kymmenen senttimetrin tietämille, kertoo meteorologi Karusto.

Lumisade alkaa väistyä aamuyön aikana. Karuston mukaan lämpötila pyörii nollan molemmin puolin, ennusteen mukaan aamulla lämpötila voi olla pakkasen puolella.

Tuulet voimistuvat illalla

Erittäin huonon ajokelin varoitus on voimassa ainakin tämän vuorokauden ajan. Päivystävän meteorologin mukaan liikenteessä kannattaa olla valppaana, vaikka tällä hetkellä suurta lumikertymää maassa ei ole.

Lumi- ja räntäsateen lisäksi tuulet alkavat illan aikana selvästi voimistumaan.

Päivystävän meteorologin mukaan tuulen nopeus puuskissa voi korkeimmillaan nousta 15—18 metriin sekunnissa.

Myös pelastuslaitos varoittaa huonosta ajokelistä. Esimerkiksi Savitaipaleen palokunta ohjeistaa Facebookissa, miten myräkän aikana tulee toimia jos havaitsee auton ojassaa