Lappeenrannassa uimahallit ja urheilutalo kiinni, osassa päiväkodeista rajallista ruokatarjontaa — Näin JHL:n lakko vaikuttaa nyt Etelä-Karjalan arkeen

Torstaina alkaa myös Teollisuusliiton kolmipäiväinen lakko. Työtaistelutoimilla vastustetaan hallituksen esitystä irtisanomissuojan heikentämisestä pienissä yrityksissä.

Niina Villman

Lappeenrannan uimahallit ja urheilutalo pysyvät suljettuina tänään ja huomenna. Syyslomalaisten kannattaa siis alkuviikosta suunnata liikkumaan jonnekin muualle.
Lappeenrannan uimahallit ja urheilutalo pysyvät suljettuina tänään ja huomenna. Syyslomalaisten kannattaa siis alkuviikosta suunnata liikkumaan jonnekin muualle.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) järjestämä poliittinen lakko näkyy parhaillaan myös Lappeenrannassa.

Lappeenrannassa molemmat uimahallit, urheilutalo, Sammonlahden palloiluhalli sekä kaupungin jäähallit Kisapuistossa ovat suljettuina tänään ja huomenna. Imatralla uimahalli on avoinna tänään normaalisti, mutta suljettu huomenna tiistaina. Urheilutalo pystytään pitämään Imatralla avoinna, eikä lakko vaikuta myöskään Ukonniemen jäähalliin.

JHL vastustaa poliittisella työtaistelullaan hallituksen kaavailemaa irtisanomislain muutosta. Lakko alkoi tänään keskiyöllä, ja kestää vielä huomisen päivän. Työtaistelutoimiin osallistuu yli 10 000 työntekijää.

Järjestelyjä päiväkodeissa

Lakko aiheuttaa myös erityisjärjestelyitä Lappeenrannan ja Imatran päiväkodeissa. Lakko on sulkenut Saimaan tukipalveluiden aluekeittiöitä, joista ruokaa toimitetaan useisiin alueen päiväkoteihin.

Ruokatarjonta on rajallista osassa Lappeenrannan päiväkoteja, ja myös Imatralla joudutaan tekemään erityisjärjestelyitä. Lappeenrannan kaupunki on aiemmin tiedottanut, että lasten huoltajia pyydetään varaamaan lapsille lounaaksi eväät maanantain ja tiistain hoitopäiville. Erityisruokavaliota noudattaville lapsille kehotetaan varaamaan eväät kaikille ruokailuille.

Tänään alkoi myös sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestöjen Tehyn ja Superin vuoronvaihtokielto, joka kestää 4. marraskuuta saakka.

Teollisuusliitto lakkoilee keskiviikkona

Torstaina alkaa lisäksi Teollisuusliiton lakko. Kolme päivää kestävät lakot tuntuvat myös Etelä-Karjalassa, sillä mukana työtaistelussa ovat Stora Enson Honkalahden saha, Metsä Fibren saha Lappeenrannassa sekä UPM:n Kaukaan tehdasalueella oleva UPM:n saha. Yhteensä Etelä-Karjalassa on lakossa noin 250 Teollisuusliiton työntekijää.

Kaikilla työtaistelutoimilla vastustetaan hallituksen esitystä heikentää irtisanomissuojaa pienissä yrityksissä.

Päivitetty 23.10. kello 8:03. Korjattu virhe ingressistä ja leipätekstistä. Teollisuusliiton lakko alkaa torstaina, ei keskiviikkona.