Eleonoran yrittäjä Marjaliisa Tingander keräsi yrittäjien allekirjoituksia Marian aukion liikenteelle avaamisen puolesta — Läpiajon salliminen piristi kaupankäyntiä, hän sanoo

Yrittäjät piristäisivät Valtakatua avaamalla Marian aukion autoille ja lisäämällä parkkipaikkoja kadun varressa.

Minna Mänttäri

Ihmiset haluavat mennä ostoksille autolla ja pysäköidä autonsa kadun varteen, sisustus- ja lahjatavaraliike Eleonoran omistaja Marjaliisa Tingander sanoo.
Ihmiset haluavat mennä ostoksille autolla ja pysäköidä autonsa kadun varteen, sisustus- ja lahjatavaraliike Eleonoran omistaja Marjaliisa Tingander sanoo.

Liikenne jatkuu lokakuussa Marian aukiolla. Se ilahduttaa Valtakadulla sisustus- ja lahjatavaraliike Eleonoraa pitävää Marjaliisa Tinganderia, sillä hän keräsi yrittäjien allekirjoituksia vetoomukseen liikenteelle avaamisen puolesta.

Autot, moottoripyörät ja mopot saivat ajaa Marian aukion läpi huhtikuusta heinäkuun puoliväliin, jolloin Kirkkokadun oli poikki Kansalaistorin kansiremontin vuoksi. Se piristi kaupankäyntiä, Tingander sanoo.

— Asiakkaita oli enemmän, ja myynti kasvoi.

Tinganderin mukaan voidessaan ajaa Valtakatua keskustan läpi ihmiset huomaavat kadun varrella olevat kaupat. Se saa osan ohikulkijoista käymään heitä kiinnostavissa liikkeissä.

Allekirjoitukset kaupunkikehityslautakunnalle

Allekirjoituksia Tingander alkoi kerätä sen jälkeen, kun oli muiden yrittäjien kanssa huolestunut siitä, että Marian aukio saatettaisiin sulkea liikenteeltä kokonaan.

Aluksi Tingander pyysi allekirjoituksia Valtakadun varren yrityksiltä, mutta sitten myös muut yrittäjät alkoivat ottaa yhteyttä ja sanoivat haluavansa allekirjoittaa vetoomuksen.

— Lähes jokainen yrittäjä oli sitä mieltä, että ehdottomasti katu on saatava auki. Eihän tämä ole mikään kaupunki, vaan kohta puisto, joka ei elätä ketään, Tingander sanoo.

Tingander toimitti keräämänsä noin 40 yrittäjän allekirjoitukset elokuussa pidettyyn kaupunkikehityslautakunnan kokoukseen, joka päätti tiukan äänestyksen jälkeen sallia autoliikenteen Valtakadulla Marian aukion kohdalla ainakin toistaiseksi. Ennen kuin liikenne pääsee taas kulkemaan, on Kauppakadun ja Valtakadun risteyksessä tehtävät katutyöt saatava valmiiksi. Töiden pitäisi valmistua lokakuussa.

Lopullinen päätös Marian aukion liikenteestä tehdään sen jälkeen, kun kaupungin suunnitelma ydinkeskustan kehittämiseksi valmistuu ensi vuoden alkupuolella.

Asiakkaiden ja Valtakadun asukkaiden allekirjoitukset Marian aukion läpiajon sallimisen puolesta Tingander aikoo toimittaa seuraavaan kaupunkikehityslautakunnan kokoukseen.

Valtakadun varrelle tarvitaan myös lisää pysäköintipaikkoja, sanovat Karjalan ompelukoneen yrittäjät Jane ja Sane Pitkänen. Jos asiakas on tuomassa esimerkiksi ompelukonetta huoltoon, hän ei halua kantaa konetta käsissään pitkiä matkoja.

— Joka toinen asiakas kysyy, mihin auton voi parkkeerata, Jane Pitkänen sanoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut