Johtajaruletti pyörii Etelä-Karjalassa — Katso ketä siinä on mukana!

Etelä-Karjalan kuntien johtajaruletissa on vain kaksi naista: Lappeenrannan toinen kaupunginsihteeri Alina Kujansivu (vas.) ja Imatran hallintojohtaja Marita Toikka.
Etelä-Karjalan kuntien johtajaruletissa on vain kaksi naista: Lappeenrannan toinen kaupunginsihteeri Alina Kujansivu (vas.) ja Imatran hallintojohtaja Marita Toikka.

Etelä-Karjalan kuntien johtoportaassa on tiedossa vaihdoksina lähivuosina, osin jo lähiaikoina. Useita johtavia viranhaltijoita on siirtymässä eläkkeelle tai hakeutumassa muualle.

Etelä-Saimaa kokosi tässä ruletissa mukana olevia virkamiehiä ja -naisia maakuntajohtajaa myöten. Matti Viialainen ei tosin omasta halustaan ole lähdössä mihinkään.

Matti Viialainen

Etelä-Karjalan maakuntajohtaja. Täyttää tänä vuonna 64 vuotta. On käytettävissä maakuntajohtajana vuoden 2018 loppuun ja myös vuonna 2019 aloittavan uuden maakunnan maakuntajohtajaksi.

Pentti Itkonen

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin toimitusjohtaja. Täyttää tänä vuonna 66 vuotta. Aikoo jatkaa Eksoten toimitusjohtajana ainakin tämän ja ilmeisesti myös ensi vuoden loppuun.

Pertti Lintunen

Imatran kaupunginjohtaja. Jää eläkkeelle pian. Uusi kaupunginjohtaja valittaneen maaliskuussa.

Marita Toikka

Imatran hallintojohtaja, kaupunginjohtajan varamies. Hakenut Kouvolaan kaupunginjohtajaksi, jonka valinta ratkeaa maaliskuussa. Hakenut myös Kevan johtoon vuonna 2013 ja ollut kokoomuksen kansanedustajaehdokkaana.

Aki Keskinen

Imatran seudun kehitysyhtiön toimitusjohtaja. Hakenut Lappeenrannan elinvoima- ja kaupunkikehitysjohtajaksi. Valinta ratkeaa maaliskuussa.

Topiantti Äikäs

Imatran kaupunkikehitysjohtaja. Hakenut Lappeenrannan elinvoima- ja kaupunkikehitysjohtajaksi. Valinta ratkeaa maaliskuussa. Hakenut aiemmin muun muassa Etelä-Karjalan maakuntajohtajaksi vuonna 2013.

Kimmo Jarva

Lappeenrannan kaupunginjohtaja. On antanut suostumuksensa Kouvolan kaupunginjohtajaksi. Valinta ratkeaa maaliskuussa. Hakenut vuonna 2015 Kuntaliiton toimitusjohtajaksi sekä vuonna 2014 Kevan johtajaksi.

Alina Kujansivu

Lappeenrannan kaupungin toinen kaupunginsihteeri ja viestintäjohtaja. Haki Imatran kaupunginjohtajaksi, muttei päässyt kolmen parhaan joukkoon. Haki vuonna 2013 Etelä-Karjalan maakuntajohtajaksi.

Vesa Huuskonen

Parikkalan kunnanjohtaja. Hakenut Imatran kaupunginjohtajaksi. Valinta ratkeaa maaliskuussa. Haki vuonna 2013 Etelä-Karjalan maakuntajohtajaksi.

Tapio Iso-Mustajärvi

Savitaipaleen kunnanjohtaja. Jää eläkkeelle huhtikuun alussa. Uutta kunnanjohtajaa valitaan.

Olli Naukkarinen

Lappeenrannan strategia- ja rahoitusjohtaja. Haki viime vuonna sote-muutosjohtajan työtä sekä vuonna 2015 Mikkelin kaupunginjohtajaksi.

Anne Kotiharju

Anne Kotiharju

Leena Sallinen

Leena Sallinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.