Tilaajalle

Pörssiyhtiö innostui upouudesta lappeenrantalaisesta startup-yrityksestä niin, että sijoitti siihen puoli miljoonaa — Ari Piispasen perustama Soletair Power on kehittänyt menetelmän, joka kerää kiinteistöissä syntyvän hiilidioksidin ja muuttaa sen polttoaineeksi

Soletair Powerin lappeenrantalainen perustaja Ari Piispanen on ollut käynnistämässä montaa menestystarinaa. Piispanen on keksijä ja ideatykki, joka on perustanut 10 yritystä ja jonka nimissä on yli 30 patenttia.

Minna Mänttäri

Soletair Powerin ensimmäistä laitteistoa ryhdytään lähiaikoina rakentamaan Tuotantokadulla Skinnarilassa. Kuvassa vasemmalta  Ari Piispanen, Petri Laakso ja kesätyöntekijä Aleksi Porkola.
Soletair Powerin ensimmäistä laitteistoa ryhdytään lähiaikoina rakentamaan Tuotantokadulla Skinnarilassa. Kuvassa vasemmalta Ari Piispanen, Petri Laakso ja kesätyöntekijä Aleksi Porkola.

Kun istut neuvotteluhuoneessa palaverissa, aika pian väsyttää ja haukotuttaa. Kyse saattaa olla siitä, että ilman hiilidioksidipitoisuus on noussut. Tunnin aikana ihmisen keho tuottaa kymmeniä litroja hiilidioksidia.