Catzin pelintekijä Jordan Jones on pitkään poissa — Seura kartoittaa mahdollisia tuuraajia 3—6 viikon poissaolon ajaksi

Kai Skyttä

Jordan Jones (vas.) oli ennen loukkaantumistaan yksi naisten Korisliigan parhaista pelaajista.
Jordan Jones (vas.) oli ennen loukkaantumistaan yksi naisten Korisliigan parhaista pelaajista.

Catzin pelintekijä Jordan Jones on kolmesta kuuteen viikkoon poissa rivistöstä. Jones loukkasi polvensa lappeenrantalaisten edellisessä naisten Korisliigan pelissä Espoossa heti ottelun alussa.

Catz aikoo pitää amerikkalaisen rivistössään pitkästä poissaolosta huolimatta. Korvaajan palkkaamista seurassa pohditaan parhaillaan sekä rahan että pelaajien saatavuuden kannalta.

Pitää katsoa, onko mitään järkeviä vaihtoehtoja. — Mika Haakana

— Pitää katsoa, onko mitään järkeviä vaihtoehtoja, Catzin valmentaja Mika Haakana mietti pelaajavahvistuksia.

Catzin pelaajarinki oli ennen Jonesin loukkaantumistakin varsin kapea.

Pidetty ja tehokas

Haakana kertoi, että magneettikuvauksen perusteella arvioituna Jones vamma ei ole pahin mahdollinen, mutta ei myöskään paras mahdollinen toipumisaikaa mitattaessa. Seuraava diagnoosi vamman osalta tehdään helmikuun alussa.

— Jones on ollut viimeisten pelien perusteella yksi sarjan parhaista pelaajista, Haakana kuvasi playmakerin jättämää lovea. Jones, 26, on valmentajan mukaan myös persoonana pidetty.

Haakana ei tiistaina iltapäivällä tiennyt, mitä pelaajakartoitusta tekevät Vili Kaijansinkko ja Boutros Mali hänelle ehdottavat. Yhden pelaajan poissaolo tarjoaa aina myös toiselle pelaajalle mahdollisuuden isompaan vastuuseen. Espoossa pelintekijän roolin jakoivat loppupelissä Natalie Day ja 16-vuotias Iiris Muhonen.

Isompaa ruutua Haakana on tarjoamassa muun muassa Reetta-Sofia Tulkille, jonka syksy oli opiskelun takia rikkonainen ja peliaikakeskiarvo jäi 13 minuuttiin per ottelu.

Pelituntuma palasi

Ennen Lappeenrantaa Jones pelasi Puolassa 2016—2018 TS Ostrovian joukkueessa. Viime kauden hän vietti St. Louisissa Harris-Stowen yliopiston naisten koripallojoukkueen apuvalmentajana.

Dallasissa syntynyt Jones on aiemmin pelannut Texas A&M -yliopistojoukkueessa ja loisti siellä koriin johtaneiden syöttöjen antajana. Pistekeskiarvo oli viimeisellä yliopistokaudella 7,6. Chicago Sky varasi hänet naisten NBA:han vuonna 2016. Naisten Korisliigassa hän kirjasi alkukaudelta 12,8 pisteen ja 5,6 syötön keskiarvon.