Sammon pienosakkaat saattavat menettää miljoonia, kun paperiosakkeet mitätöidään

Sampo

Jos omistat tällaisen paperiosakkeen, kiikuta se kiireen vilkkaan pankkiin merkittäväksi arvo-osuustilille.

Sammon paperiosakkeita omistavilla on nyt kova kiire pelastaa rahansa. Piironginlaatikoissa ja arkistoissa lojuu 285 miljoonan euron arvoiset osakkeet, jotka Sammon yhtiökokous saattaa mitätöidä huhtikuun lopun kokouksessaan.

Yhden Sammon paperiosakkeen arvo on nyt noin 878 euroa.

Jos osakekirja löytyy, se kannattaa viedä välittömästi pankkiin merkittäväksi arvo-osuustilille. Maksamattomat osingot kolmelta vuodelta maksetaan asiakkaan tilille.

Jos osakekirja on hävinnyt tai sitä ei ole koskaan saanut, se on kuoletettava käräjäoikeudessa. Siihen vaaditaan hakemus, Sammon antama rekisteriote ja selvitys, miksi ne ovat hukassa. Käräjäoikeus hoitaa kuulutuksen viralliseen lehteen. Kulut käräjöinnistä ovat 300—350 euroa.

Käräjäoikeus vahvistaa, että henkilö omistaa osakkeet, jos kukaan ei kolmeen kuukauteen protestoi. Oikeuden päätöksellä sama merkitys kuin alkuperäisellä osakkeella.

Jos väliaikaistodistus on tallessa, varsinaiset osakekirjat saa Sammosta todistusta vastaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.