Ilkka Oksman tarttuu kaupungin ennätysmäiseen liikuntainvestointien sumaan, kaupunki hakee uutta liikuntoimenjohtajaa

Liikuntapaikkainvestointien iso määrä kasvattaa myös hallintoa. Asian lautakunnalle valmistellut Ilkka Oksman siirtyy liikuntarakennuttamisen asiantuntijatehtäviin.

Uusi monitoimijäähalli on yksi isoista liikuntahankkeista. Kuvassa vanha jäähalli.
Uusi monitoimijäähalli on yksi isoista liikuntahankkeista. Kuvassa vanha jäähalli.

Lappeenrannan kaupungin ennätysmäinen liikuntapaikkarakentaminen kasvattaa myös hallintoa. Liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman siirtyy hoitamaan liikuntarakentamisen hankkeita Lappeenrannan Toimitilat-yhtiöön (Lato).

Samalla liikuntatoimenjohtajan paikka julistetaan avoimeen hakuun. Oksman jatkaisi uudessa arviolta viitisen vuotta vievässä tehtävässään eläkeikään asti.

Toimitilat-yhtiö olisi joka tapauksessa joutunut palkkaamaan jonkun hoitamaan nyt Oksmanille tulevia tehtäviä. Tuija Willberg

Tuli lautakuntaan ylimääräisenä asiana

Asiasta päätti kulttuuri- ja liikuntalautakunta keskiviikkoiltana. Asia otettiin käsittelyyn ylimääräisenä.

Lopullisen luvan liikuntatoimenjohtajan viran täyttämiseen antaa kaupunginhallitus.

Hankkeita monitoimijäähallista haulikkorataan

Oksmanin työpöydälle on tulossa esityslistan mukaan monitoimijäähalliin sekä yleisurheilun harjoittelutilaan liittyviä selvityksiä ja suunnitelmia, keilahalli- ja urheilutalon peruskorjaus, Muukon haulikkorata, lähiliikuntapaikkahakkeita sekä ulkoliikuntapaikkojen peruskorjaus- ja uudistushankkeita.

Toimialajohtaja Tuija Willberg lisää vielä listaan Lauritsalan, Sammonlahden ja Kesämäen kouluihin liittyvät liikuntatilaratkaisut.

Willberg toteaa, että Toimitilat-yhtiö olisi joka tapauksessa joutunut palkkaamaan jonkun hoitamaan nyt Oksmanille tulevia tehtäviä.

Uudelle liikuntatoimenjohtajalle jää enemmän aikaa muuhun

Tähän asti liikuntatoimenjohtaja on toiminut myös liikuntahankkeiden tilaajan edustajana ja ollut mukana hankkeiden suunnittelussa. Jatkossa tästä huolehtisi Oksman Toimitilat-yhtiössä.

Uudelle liikuntatoimenjohtajalle jäisi Oksmanin mukaan tekemistä, muun muassa liikuntapolitiikkaan ja vastuualueen johtamiseen liittyviä tehtäviä. Järjestely mahdollistaa aiempaa suuremman panostuksen terveyttä edistävän liikunnan, kilpa- ja huippu-urheilun sekä seurojen urheiluolosuhteiden kehittämiseen.

Oksman ei ollut mielestään esteellinen valmistelemaan asiaa

Oksman on antanut suostumuksensa tehtävänmuutokseen. Edellytyksenä kuitenkin esityslistan mukaan on, että liikuntatoimenjohtajan tehtävä täytetään ulkoisella haulla ennen kuin tehtävänmuutos astuu voimaan.

Ilkka Oksman on valmistellut tämän ylimääräisenä esityslistalle otetun asian. Willberg toimi esittelijänä.

Miksi et kokenut olevasi esteellinen valmistelemaan tätä itseäsikin koskevaa asiaa, liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman?

— En ole esteellinen, koska päätös liittyy tehtäviini vain siten, että työtehtävät muuttuvat toisenlaisiksi. Olen nähnyt, että kun ei olla henkilöä valitsemassa liikuntatoimenjohtajaksi vielä, vaan haetaan lupaa sen vakanssin täyttämiseen, en ole ollut esteellinen tätä asia valmisteltaessa.

Lautakunta päätti samalla pyytää kaupunginhallitukselta lupaa täyttää liikuntapalvelupäällikön viransijaisuus avoimella haulla.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat