Imatran kolmoissurman oikeuskäsittelyn tarkempi aikataulu vielä auki — syytetyn mielentilatutkimuksen valmistumista odotetaan

Anniina Meuronen

Surmien tapahtumapaikalle Koskenpartaalle tuotiin kynttilöitä vielä viikkokaudet tapahtuman jälkeen.

Imatran viime joulukuisten ampumasurmien syytekirjelmä on toistaiseksi melko lyhyt, kihlakunnansyyttäjä Asser Kuosmanen kertoo.

— Salpausselän syyttäjänviraston tietojen mukaan syytetyn mielentilatutkimus on vielä kesken. Asiakirjat täydentyvät, kun tutkimustulokset valmistuvat, Korhonen toteaa.

Tapauksen oikeuskäsittelyn alkamisen tarkempi aikataulu riippuu niin ikään mielentilatutkimuksen valmistumisesta. Tässä vaiheessa tiedetään se, että jutun käsittely alkaa Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa tämän kevään aikana.

Ampumisesta vangittu Jori Juhani Lasonen muuttui epäillystä syytetyksi tänään 17. maaliskuuta, mikä oli määrätty syytteen nostamisen takarajapäiväksi. Kihlakunnansyyttäjä Kuosmanen nosti Lasosta vastaan syytteet kolmesta murhasta.

Matti Veijalainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.