Tehostettua kalastuksenvalvontaa eteläisellä Saimaalla ensi viikolla – Erityisesti valvotaan verkkoja ja muita pyydyksiä

"Jos pyydykset eivät ole sopimuksen mukaisia, niistä ilmoitetaan poliisille", sanoo kalastuksenvalvoja Aarno Karels.

Tuija Manninen

Kalastusta valvotaan ensi viikolla Etelä-Saimaalla tehostetusti.
Kalastusta valvotaan ensi viikolla Etelä-Saimaalla tehostetusti.

Metsähallitus ja Eteläisen Saimaan kalastuksenvalvojat järjestävät tehostettua kalastuksenvalvontaa Saimaalla ensi viikolla.

Nyt erityisvalvonnan kohteena oleva alue kattaa koko Pien-Saimaan ja Suur-Saimaan alueen. Eteläisen Saimaan kalatalousalueen kalastuksenvalvojan Aarno Karelsin mukaan Metsähallituksen kanssa tehtävä yhteistyövalvonta kestää kolme päivää.

– Yleensä osakaskunnat itse huolehtivat kalastuksenvalvonnasta, mutta nyt tätä tehdään Metsähallituksen kanssa porukalla, Karels kertoo.

Karelsin mukaan valvonnan pääpaino on norppasuojelualueella, jolla ovat voimassa tiukemmat kalastusrajoitukset. Norppasuojelualue ulottuu Kattelussaaren itäkärjen ja Mietinsaaren luoteispään väliseltä linjalta luoteeseen. Nyt valvottavan alueen pohjoisraja kulkee Puumalan kunnan etelärajan tuntumassa.

– Jos pyydykset eivät ole sopimuksen mukaisia, niistä ilmoitetaan poliisille. Ihmisten pitää ymmärtää, että pyydyksiä valvotaan, Karels painottaa.

Norppasuojelualueella kiellettyjä ovat nielultaan yli 15 senttimetriä leveät katiskat ja merrat sekä sellaiset rysät, joiden solmuväli ylittää 55 millimetriä tai jonka nieluun voi muodostua yli 15 senttimetrin aukko. Kielto on ympärivuotinen.

Huhtikuun puolivälistä kesäkuun loppuun ovat vuosittain kiellettyjä myös solmuväliltään yli 22-millimetriset verkot.

Luetuimmat