Ryanairin lennot Lappeenrannasta Bergamoon alkamassa koronatauon jälkeen heinäkuussa – Matkustajien on pidettävä maskeja lentokentällä ja lennoilla

Lentoasema tehostaa siivousta ja ohjeistaa matkustajia turvavälien pitämisessä.

Kai Skyttä

Ryanair aikoo aloitta lennot Lappeenrannan ja Bergamon välillä heinäkuussa, kun matkustusrajoituksia puretaan. Arkistokuva.
Ryanair aikoo aloitta lennot Lappeenrannan ja Bergamon välillä heinäkuussa, kun matkustusrajoituksia puretaan. Arkistokuva.

Lennot Lappeenrannan lentoasemalta jatkuvat näillä näkymin heinäkuussa. Lennot lopetettiin maaliskuussa, kun koronavirus alkoi levitä Euroopassa ja Suomessa. Suomi siirtyi poikkeusoloihin ja sulki rajansa matkailulta.

Lentoyhtiö Ryanair suunnittelee aloittavansa lennot Lappeenrannan ja Italian Bergamon välillä heinäkuussa, Lappeenrannan lentoaseman tiedotteessa kerrotaan.

Lennot Berliinistä, Wienistä ja Budapestistä ovat alkamassa lokakuun lopussa. Reittejä käynnistetään asteittain. Jos kaikki menee tämän hetkisen suunnitelman mukaan, Lappeenrannan reitit olisivat lokakuun lopussa koronaa edeltävällä tasolla, Lappeenrannan lentoaseman toimitusjohtaja Eija Joro kertoo.

– Lentomatkailun avaaminen voi tuoda erittäin tarpeellisen liikevaihtomahdollisuuden myös Saimaan alueen matkailuyrittäjille, varsinkin kun Venäjän raja arvioiden mukaan pysyy edelleen suljettuna, Saimaan lentoasemasäätiön toimitusjohtaja Markus Lankinen sanoo tiedotteessa.

Maskit ja turvavälit

Lentoliikenteen uudelleen käynnistyessä Lappeenrannan lentoasemalla noudatetaan viranomaisten määrittelemiä ohjeita lentoasemille. Matkustajien on esimerkiksi pidettävä turvavälejä lentoasemalla.

– Myös erilaisten suojavälineiden käyttöä lisätään sekä hygieniaa ja siivousta tehostetaan entisestään. Lisäksi pyydämme matkustajia varautumaan omien maskien käyttämiseen lentoaseman tiloissa sekä myös lennoilla, Joro sanoo tiedotteessa.

Ryanair vaatii matkustajia käyttämään kasvomaskia lentojen aikana.

Joron mukaan koronavirustilannetta seurataan jatkuvasti, ja jos tilanne muuttuu, toimintaa muutetaan.

– Uskomme lentoasemalla, että toimintaohjeiden ja kentällä sekä lennoilla käytössä olevien toimenpiteiden ansiosta lentomatkailuun liittyvät mahdolliset koronariskit pysyvät hallinnassa.

Tiedotteessa kerrotaan, että Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) mukaan Lappeenrannan lentojen kautta ei tiettävästi saapunut maakuntaan yhtään matkustajaa, jolla olisi ollut koronavirustartunta.

Heinäkuussa matkustusta vapautetaan

Suomen hallitus kertoi tiistaina, että se aikoo heinäkuussa vapauttaa matkustamista niihin Euroopan maihin, joissa koronavirustilanne on samankaltainen kuin Suomessa. Raja-arvoksi asetettiin enintään kahdeksan uutta tautitapausta 100 000 henkilöä kohden edellisen 14 vuorokauden aikana.

Tiistain tilanteen perusteella matkustusrajoituksista voitaisiin luopua Saksan, Italian, Itävallan, Kreikan, Sveitsin, Slovenian, Unkarin, Liechtensteinin sekä Kroatian, Kyproksen ja Irlannin osalta.