ES Lauantain ilmestyminen loppuu, lauantain Etelä-Saimaan sivumäärää lisätään – Myös Imatralaisen julkaiseminen päättyy

Kai Skyttä

ES Lauantain ilmestyminen loppuu, lauantain Etelä-Saimaan sivumäärää lisätään – Myös Imatralaisen julkaiseminen päättyy

Etelä-Saimaan lauantailiitteen ES Lauantain ilmestyminen päättyy kuluvan vuoden lopussa.

Täysin lehti ei kuitenkaan katoa, sillä erilaisia paikallisyhteisöjä esitellyt Lauantain juttu julkaistaan jatkossa Etelä-Saimaan verkkosivuilla sekä lauantain paperilehdessä. Samoin lukijoiden kuvat jatkavat eloaan viikonlopun lehdessä.

Etelä-Saimaan päätoimittaja Eeva Sederholm kertoo, että muutoksen seurauksena lauantain peruslehteä kasvatetaan nykyisestä. Lauantai-liitettä on jaettu myös ei-tilaajille.

— Haluamme palvella maksavia lukijoita parhaiten. Lauantain-liitteen paikallisuudesta ja yhteisöllisyydestä on tullut hyvää palautetta, ja siksi haluamme jatkaa sisällön tarjoamista edelleen Etelä-Saimaan sivuilla.

Paperisen lehden lukijoille on tulossa myös muita näkyviä uudistuksia. Tammikuun lopulla painetun lehden painetun ulkoasu uudistuu, ja sunnuntain paperilehti kasvaa nykyisestään.

Tilaajien tarpeet huomioidaan myös verkossa entistä paremmin. Etelä-Saimaa julkaisee ensi vuonna näköislehteä päivinä, jolloin paperilehti ei ilmesty.

Myös mediatalo Keskisuomalaisen Etelä-Karjalassa julkaisemien kaupunkilehtien julkaiseminen uudistuu vuoden alussa. Lappeenrannan Uutiset ja Imatralainen siirtyvät Kaakon Viestinnän kustantamiksi 1. tammikuuta. Samalla Imatralaisen julkaiseminen lopetetaan. Lappeenrannan Uutiset jatkaa entisellä jakelualueella ilmaisjakeluna.

Mediatalo Keskisuomalaisen Kaakon paikallisjohtaja Jarmo Koskinen sanoo, että muutokset perustuvat konsernin strategiaan, jossa pyritään tarjoamaan asiakkaille mahdollisimman monipuoliset ja kattavat ratkaisut.

— Samalla poistetaan konsernin laajenemisesta aiheutuneita tuotepäällekkäisyyksiä.

Imatralaisia lukijoita palveleva Uutisvuoksi jaetaan jatkossakin kahdesti viikossa kaikkiin talouksiin peittojakeluna.

Muokattu 11.12. klo 14.23 korjattu, että näköislehdet alkavat ilmestyä ensi vuoden puolella.