Lukion oppilas avasi tulen rehtoria kohti Etelä-Ranskassa, kolme loukkaantunut

Etelä-Ranskan Grassen kaupungissa on ammuttu lukiossa. Useita aseita kantanut mies avasi tulen koulun rehtoria kohti.

Paikallisviranomaisten mukaan ammuskelussa on loukkaantunut kolme ihmistä, joista kaksi on oppilaita ja yksi lukion rehtori, uutistoimisto AFP kertoo. Kaikki kolme on viety sairalaan.

Ranskan sisäministeriön mukaan loukkaantuneita on kahdeksan. Tässä luvussa ovat mukana myös muita kuin ampuma-asevammoja saaneet. Viiden muun vammat syntyivät ilmeisesti ammuskelusta alkaneesta paniikista eivätkä ne ole vakavia.

Poliisi on ottanut kiinni yhden epäillyn.

Le Figaro -lehden poliisilähteen mukaan kiinniotettu olisi 17-vuotias Alexis de Tocqueville -lukiota käynyt oppilas, joka on entuudestaan tuntematon poliisille. Hänellä tiedettiin olevan riitaa lukion rehtorin kanssa.

Uutistoimisto Reutersille puhuneen poliisin mukaan mies saapui lukioon kiväärin tai pumppuhaulikon, kahden käsiaseen ja kahden kranaatin kanssa. Kaikkien aseiden aitoudesta ei ole tietoa.

Mahdollinen toinen tekijä on poliisin mukaan karkuteillä.

Grassen kaupungintalon lausunnon mukaan ”kaksi oppilasta ampui rehtoria”, Reuters kertoo.

Le Figarolla on kuitenkin useampi lähde, jonka mukaan poliisilla ei ole karkuteillä olevaa epäiltyä. Lehden mukaan koulun valvontakameratallenteita tutkitaan parhaillaan, jotta epäiltyjen lukumäärästä saataisiin varmuus.

Mikään torstaisessa kouluammuskelussa ei viittaa terrori-iskuun, sanoi paikallisen aluevaltuuston puheenjohtaja Christian Estrosi AFP:lle.

Lue juttu HS:n sivulta

Päivitetty kello 16.06: Loukkaantuneita on kolme, ei kahdeksan. Päivitetty tietoja kello 18.26.

HS

Pekka Torvinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.