Etelä-Karjalassa ukkosia torstaina, perjantaina sadekuuroja – Viikonloppuna poutasäätä

Aada Hotti

Arkistokuva.
Arkistokuva.

Loppuviikon sää on epävakaista koko Kaakkois-Suomen alueella, mutta lauantaina näyttäytyy aurinkokin hieman.

Ilmatieteen laitoksen meteorologi Marianne Santala kertoo, että Lappeenrannan ja Imatran seudulla on torstaina luvassa mahdollisia ukkosia pitkin päivää. Sää poutaantuu illalla. Lämpötila on enimmillään 21 astetta, mikäli aurinko pääsee paistamaan välillä.

Perjantaina on koko päivän ajoittaisia sateita. Lämpötilat liikkuvat 18–20 asteen välillä. Sää selkenee jälleen illalla.

Lauantai on Etelä-Karjalassa enimmäkseen poutainen päivä. Lämpötila on noin 20 astetta.

Sunnuntaiaamu valkenee pääosin poutaisena, mutta päivällä voi tulla jälleen sadekuuroja. Lämpötilat ovat ylimmillään 20 astetta.

Kouvolassa sateita ja ajoittaista poutaa

Kouvolan seudulla on torstaina aamusta alkaen kuurosateita, ja myös ukkoset ovat aamupäivästä mahdollisia. Kuurosateet jatkuvat iltaan asti, mutta sää selkenee torstain ja perjantain välistä yötä kohti.

Sateet jatkuvat perjantaina. Sää selkenee iltaa kohden. Perjantain lämpötilat ovat ylimmillään hieman 20 asteen yläpuolella, pilvisyydestä riippuen.

Lauantaille on Kouvolassa luvassa poutaisempaa säätä.

– On kyllä mahdollista, että on pilvisyyttä jonkin verran. Ei välttämättä ihan kirkas taivas, Santala kertoo.

Poutakeli jatkuu lauantai-iltaan saakka, mutta sunnuntai on jälleen epävakaisempi. Santalan mukaan vielä on vaikea arvioida, kuinka paljon sunnuntaina tulee sadekuuroja. Lauantain ja sunnuntain elohopeat jäävät molempina päivinä 20 asteeseen.

Kotkassa sadekuuroja

Kotkan ja Kymenlaakson sää on sateista torstain ja perjantain ajan. Ajoittaiset kuurosateet hellittävät perjantai-iltana.

Lauantai on Kotkassa enimmäkseen poutainen, mutta Santalan mukaan on olemassa pieni mahdollisuus myös heikoille kuurosateille iltapäivän aikana.

Sunnuntaina on tämänhetkisten tietojen mukaan luvassa epävakaista säätä. Ajoittaiset kuurosateet ovat todennäköisiä.

Lämpötilat ovat Kotkan seudulla koko loppuviikon ylimmillään 20 asteen tuntumassa.

Savonlinnassa selkenee perjantai-iltana, sateet palaavat sunnuntaina

Savonlinnan seudulla on torstaina heikkoja sadekuuroja. Kuurosateet jatkuvat mahdollisesti perjantaipäivän aikana. Perjantai-ilta lupaa selkeää tai puolipilvistä säätä. Torstain ja perjantain lämpötilat nousevat enintään 20 asteeseen.

Lauantai on enimmäkseen poutainen, mutta paikalliset heikot kuurosateet ovat mahdollisia. Lämpötila on jälleen 20 asteessa.

Sunnuntaiaamu näyttää Santalan mukaan poutaiselta, paikallisia sadekuuroja voi silti ilmetä. Päivällä kuurosateiden mahdollisuus kasvaa. Sunnuntai-illan osalta on Santalan mukaan vielä vaikea sanoa, kääntyykö sää sateeksi vai poudaksi. Maanantain vastaisena yönä tulee kuitenkin todennäköisesti sateita. Sunnuntain lämötilat jäävät alle 20 asteen.

Luetuimmat

Kommentoidut