Sauli Niinistö vierailee virtuaalisesti Taipalsaarella – Presidentille esitellään Sarviniemeä etäyhteydellä

Tarkkaa vierailuaikaa tai -paikkaa ei paljasteta. Keskustelussa esiin nousevat ainakin koronaepidemian vaikutukset kunnan toimintaan.

Elena Liseytseva

Presidentti Sauli Niinistö on nähty Etelä-Karjalassa sekä virallisissa että epämuodollisissa merkeissä. Kesällä 2017 hän seurasi miesten Itä-Länsi -ottelua Ukonniemen stadionilla rouva Jenni Haukion kanssa.
Presidentti Sauli Niinistö on nähty Etelä-Karjalassa sekä virallisissa että epämuodollisissa merkeissä. Kesällä 2017 hän seurasi miesten Itä-Länsi -ottelua Ukonniemen stadionilla rouva Jenni Haukion kanssa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee virtuaalisesti Taipalsaarella. Keskiviikkona 10. kesäkuuta toteutettavan vierailun yhteydessä presidentti tapaa etäyhteydellä kunnanjohtaja Kari Kuuramaan, hallituksen puheenjohtaja Jarmo Turusen, valtuuston puheenjohtaja Heikki Niivan sekä Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön edustajan.

Tunnin kestävän virtuaalivierailun aikana presidentti kuulee taipalsaarelaisten ajatuksia ajankohtaisista asioista. Lisäksi hänelle esitellään Sarviniemen retkeilyaluetta.

– Olemme Niinistöön yhteydessä Sarviniemestä käsin. Ensin puhutaan kunta-asioita ja sitten tutustutaan virkistysaluesäätiöön, Kari Kuuramaa kertoo.

Ensin puhutaan kunta-asioita ja sitten tutustutaan virkistysaluesäätiöön. — Kari Kuuramaa

Keskustelu etenee presidenttiä kiinnostavien teemojen mukaan, joten Taipalsaarella varaudutaan puhumaan ainakin koronaepidemian vaikutuksista kunnan toimintaan ja talouteen. Asialistalle mahtunee myös jotain taipalsaarelaisten esille ottamia asioita.

Videoneuvottelu ei ole julkinen, joten tapaamisen tarkkaa aikaa tai paikkaa ei kerrota etukäteen. Vierailusta julkistetaan jälkikäteen videokooste presidentti.fi-sivustolla.

Sauli Niinistö vierailee ensi viikolla virtuaalisesti myös Tampereella, Suonenjoella ja Seinäjoella. Koska poikkeuksellinen kevät on vaikuttanut suomalaisiin monin tavoin, vierailupaikkakunniksi on valikoitunut erilaisia ja väkimäärältään eri kokoisia kuntia.