Venäjällä suunnitellaan lentoja Petroskoista Lappeenrantaan — Lentokentän toimitusjohtajan mukaan vasta alustavia keskusteluita

Mika Strandèn

Lappeenrannan lentokentälle on viime aikoina tehty uusia avauksia Etelä-Eurooppaan. Nyt myös Venäjän lähialueilla on kiinnostusta.
Lappeenrannan lentokentälle on viime aikoina tehty uusia avauksia Etelä-Eurooppaan. Nyt myös Venäjän lähialueilla on kiinnostusta.

Venäjällä ilmestyvien tiedotusvälineiden mukaan Petroskoin ja Lappeenrannan välille suunnitellaan lentoreittiä. Muun muassa Newsky Newsin ja muutaman muun lehden mukaan Venäjän valtion matkailuorganisaatioon kuuluva Alexander Gorokhov on jo vahvistanut lentoreittisuunnitelmat.

Lappeenrannan lentokentän toimitusjohtaja Eija Joro ei tiistaina vahvistanut venäläismedian tietoja, mutta alustavia keskusteluja on ollut.

— Jos lentoreitti Petroskoihin saadaan auki, se olisi kerrassaan hieno asia. Mielellään avaamme uusia yhteyksiä Lappeenrantaan, Joro sanoo.

Hänen mukaansa uutisoinnin taustalla on Petroskoin lentokentän saama tuore kansainvälinen status. Tähän asti kenttä on toiminut Venäjän sisäisen lentoliikenteen kenttänä.

Joro korostaa, että mahdollisesta reittiä liikennöivästä lentoyhtiöstä ei ole vielä selvyyttä. Venäläismedioiden mukaan taustalla on muutamia matkanjärjestäjiä, jotka ovat aikeissa avata toimistoja Lappeenrannassa ja Helsingissä.

Päivi Virta-Salo

Lentoyhteys Petroskoi Lappeenranta.jpg

Luetuimmat