Omenapuun taimille riitti hakijoita — Avoimet ovet toivat säpinää Imatran kaupungintalolle

Jasmin Ojalainen

3-vuotias Aino Silvennoinen auttoi äiti Kanerva Silvennoista sopivan taimen valinnassa. Kahdeksankuukautinen Elias viihtyy Erkka Silvennoisen sylissä.
3-vuotias Aino Silvennoinen auttoi äiti Kanerva Silvennoista sopivan taimen valinnassa. Kahdeksankuukautinen Elias viihtyy Erkka Silvennoisen sylissä.

Jasmin Ojalainen

Kaupungin yleiskaavatyön pienoismallia tutkiva Hannele Naatti piti Mielensäpahoittajan kuulemista hauskana, sillä teatteriesitystä ei ole vielä tullut nähtyä.

Jasmin Ojalainen

Jouko ja Sirpa Papinniemi tutustuivat Imatran seudun ympäristötoimen veden laatua määrittäviin toimenpiteisiin mielenkiinnolla. Myös muu päivän ohjelma kiinnosti.

Kaupungintalon avoimien ovien päivänä kävi eilen vilske. Kahvitarjoilun lisäksi ohjelmaan sisältyi muun muassa vuoden vesiensuojelijan tunnustus ja Imatran valssi-sävellykseen sovitetun lyhytelokuvan julkaisu. Seniorikansalaisena paikalle löysi myös Teatteri Imatran mielensäpahoittaja.

Omenapuun taimia jaettiin perinteisesti alkuvuodesta syntyneille. Hanna Piepposen ja Esa Hirvosen tammikuussa syntynyt tytär Ellen Hirvonen sai pihalle istutettavaksi kaneliomenapuun taimen.

 Imatralla on keskustassa kaikki lähellä ja kun ikä painaa, niin sillä on suuri merkitys.

— Taimi tultiin hakemaan ja käymään kahvilla, kertoo Hanna Piepponen.

Avoimia ovia saisi heidän puolestaan viettää kaupungin toimesta useamminkin. Kumpikaan ei jättänyt päättäjille palautetta, sillä mielen päällä ei ollut sen painavampaa sanottavaa.

— Mielestäni perustoiminnot ovat Imatralla kunnossa ja lapsiperheen kannalta hyvät, Esa Hirvonen sanoo.

Iltapäivä kolmeen mennessä sadasta puuntaimesta uuden kodin oli asukasyhteyshenkilö Tuija Heinon mukaan saanut 42 kappaletta.

Yksi niistä lähti Silvennoisen perheen matkaan helmikuussa syntyneen Elias Silvennoisen iloksi.

— Taimen takia tulimme tänään paikalle. Esikoisellekin on aikanaan haettu, kertoo Kanerva Silvennoinen.

Myös Silvennoiset kokevat olevansa tyytyväisiä asumiseen Imatralla. Palautelaatikko sai siis rauhan myös heiltä.

— Kaikki tarvittava löytyy lapsiperheen arkeen, summaa Esa Silvennoinen.

Kymmenisen vuotta sitten Ruokolahdelta Imatralle muuttaneet Jouko ja Sirpa Papinniemi astuivat avoimista ovista avoimin mielin.

Imatran seudun ympäristötoimen tarjontaa kaupungintalon kellaritiloissa tutkineet Papinniemet iloitsivat mahdollisuudesta tutustua toimiin pintaa syvemmältä.

— Tämä ehdottoman hyvä juttu. Pääsee tänne ympäristöön, johon voi harvoin tutustua, toteaa Jouko Papinniemi.

Samaa mieltä on Sirpa Papinniemi, jonka mukaan kaupungintalolle ei muutoin ole juuri asiaa. Harvinainen reissu välittyy päättäjille asti.

— Palautteen jättö kaupungille menee kyllä harkintaan.

Vaikka aihe pysyy salassa, paljastaa Papinniemi sen verran, ettei muutto naapurikunnnasta kaduta.

— Imatralla on keskustassa kaikki lähellä ja kun ikä painaa, niin sillä on suuri merkitys.

Palautelomakkeen täyttöä harkitsi myös Hannele Naatti.

Mielensäpahoittajaa katsomaan tullut Naatti ei hänkään paljasta oman palautteensa aihetta, mutta ulkoilureittejä se koskee vain positiivisessa mielessä.

— Kyllä mielestäni Imatra on hyvä paikka asua. Liikuntapaikat ja harrastusmahdollisuudet ovat hurjan hyvät.

Jasmin Ojalainen

Jasmin Ojalainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.