Pusupuistoon avattiin heinäkuuksi Lehmus Roasteryn kahvikioski

Päätös Pusukioskin avaamisesta tehtiin jo ennen koronakriisin alkamista

Kai Skyttä

Pusupuiston kulmalle on avattu kahvikioski. Se on auki heinäkuussa tiistaista lauantaihin.
Pusupuiston kulmalle on avattu kahvikioski. Se on auki heinäkuussa tiistaista lauantaihin.

Lehmus Roastery on avannut Lappeenrannan Pusupuistoon kahvikioskin. Kioski sijaitsee puiston kulmalla Pusukioskissa, ja se on avoinna heinäkuun ajan tiistaista lauantaihin.

Lehmus Roasteryn toimitusjohtaja Arttu Muukkonen kertoo, että Pusukahvila on ollut auki ensimmäistä kertaa kuluvan viikon tiistaina.

– Kioski avattiin heinäkuuksi sen takia, että pystyisimme työllistämään ihmisiä. Toisaalta heinäkuu on myös parasta turistisesonkia. Ja onhan Pusukioski ehkä maailman söpöin kioski.

Muukkonen kertoo, että päätös Pusukioskin avaamisesta tehtiin jo ennen koronapandemian alkamista.

– Olemme pitkään suunnitelleet, että olisi jotenkin niin ilmiselvää, että Pusukioskissa olisi Pusupuisto–kahvia myynnissä. Osaltaan kyseessä on myös meidän halu elävöittää Pusukioskia.

Lehmus Roastery alivuokraa vuonna 1893 rakennettua kioskia heinäkuun ajan vieressä jäätelökioskia pitävältä Jussi Härköseltä.

– Tämä on sellainen konseptikokeilu, että minkälaisia juttuja pystytään toteuttamaan lyhyellä aikataululla ja mitä siitä saadaan irti sekä itsellemme että yleisölle.

Kioskissa on tarjolla Pusupuisto-kahvia ja banaanikakkua. Muukkonen kertoo, että banaanikakkua kuljetetaan aamuisin sähköpyörällä Satamatieltä Pusupuistoon.

Lehmus Roasteryllä on kesällä töissä nuoria kaupungin kesätyösetelillä.

– Heidän ansiostaan meillä on resursseja käyttää myös kioskiin työvoimaa. Eli kioski on meillä työllistänyt periaatteessa yhden henkilön lisää heinäkuuksi.

Muukkosen mukaan Pusukioskin kokeilun avulla on tarkoitus selvittää, pystytäänkö uusia paikkoja avaamaan kannattavasti niin, että ihmiset löytäisivät ne.

– Kyllä meitä kiinnostaa kaikki uudet jutut.

Luetuimmat