Pelastuslaitoksella kaksi tehtävää Imatralla — Ilmailuonnettomuus osoittautui purjelentokoneen laskeutumiseksi ja laskuvarjohyppääjä päätyi lentokentän sijasta maastoon

Etelä-Karjalan pelastuslaitos sai ilmoituksen ilmaliikenneonnettomuudesta lauantaina.

Tuuli Parikka

Pelastuslaitokselta lähetettiin paikalle viisi yksikköä.
Pelastuslaitokselta lähetettiin paikalle viisi yksikköä.

Ilmoitus Immalanjärvellä tapahtuneesta ilmaliikenneonnettomuudesta osoittautui vääräksi Imatralla lauantaina. Pelastuslaitos sai ilmoituksen kello 11.30 ja lähti paikalle usean yksikön voimin. Perillä kuitenkin selvisi, että kyse oli väärinkäsityksestä.

Ohikulkija oli nähnyt purjelentokoneen laskeutumisen jäälle ja tulkinnut tilanteen väärin. Kaakkois-Suomen poliisi vahvisti, että kyse oli hallitusta laskeutumisesta.

— Imatran Immalanjärvellä ei ole tapahtunut ilmaliikenneonnettomuutta. Kyseessä oli erheellinen ilmoitus, kertoi myös päivystävä palomestari Toni Jaako.

Laskuvarjohyppääjän laskeutuminen mönkään

Ilmailuun liittyvät pelastustehtävät eivät jääneet lauantain osalta yhteen, sillä kello 13.49 pelastuslaitos sai ilmoituksen laskuvarjohyppääjän epäonnistuneesta laskeutumisesta.

Laskuvarjohyppääjän oli pitänyt laskeutua Immolan lentokentälle, mutta jokin oli mennyt hypyssä vikaan ja hyppääjä laskeutui maastoon.

Hyppääjä selvisi kuitenkin ilmeisen pienin vammoin, sillä pelastuslaitoksella ei lopulta ollut asiassa tehtävää. Ensihoitoyksikkö kävi paikan päällä ja otti vastuun hoidosta.

Tehtävällä oli mukana kaksi ambulanssia, poliisipartio ja rajavartiolaitoksen yksikkö.

Tekstiä korjattu klo 12.48 tiedolla siitä, että alas tuli purjelentokone eikä riippuliitäjä.

Juttua muokattu kello 14.27: Lisätty laskuvarjohyppääjän osuus

Luetuimmat