Paula Kylä-Harakka jatkaa Kaakkois-Suomen kokoomuksen toiminnanjohtajana

Kokoomus ei löytänyt nopeassa haussa Kaakkois-Suomen piirijärjestölle uutta toiminnanjohtajaa.

Uuden toiminnanjohtajan löytäminen tuli ajankohtaiseksi, kun nykyinen toiminnanjohtaja Paula Kylä-Harakka lähti töihin kokoomuksen puoluetoimistoon järjestöpäälliköksi.

Toiminnanjohtajan työpaikkana on ollut tähän asti liian paljon oma auto.

Haku tehtävään oli kuukausi sitten avoinna vain kuuden päivän ajan. Kun sopivia hakijoita ei ollut, kokoomuksessa muotoiltiin uudenlainen piirijohtamismalli.

Kylä-Harakka jatkaa Kaakkois-Suomen toiminnanjohtajana oman työnsä ohella. Hänen avukseen palkataan kolme työntekijää. Piirin puheenjohtaja Heikki Järvenpää sanoo, että palkatut tekevät vaalien lähetessä lähinnä kampanja- ja vaalipäällikön töitä.

Kymenlaakson kampanjapäällikkönä toimii nykyinen järjestösihteeri Saila Piipari-Huovila. Etelä-Karjalassa vastaavaa tehtävää hoitaa Lotta Koponen ja Etelä-Savossa Arttu Korhonen.

Kolmikko aloittaa uudessa tehtävässä tämän viikon keskiviikkona.

Paula Kylä-Harakka aloitti marraskuussa kokoomuksen järjestöpäällikön määräaikaisessa tehtävässä. Hän sanoo, että kun uuden toiminnanjohtajan löytäminen alkoi vaikuttaa turhan vaikealta, oli hän valmis tuplatöihin.

— Ei tämä olisi onnistunut ilman lisäväen palkkaamista. Olen ollut töissä puolueessa yli 9 vuotta ja nähnyt monet vaalit. Pystyn ohjaamaan piirin esimiehenä vaalipäällikköjen toimintaa ja hoitamaan ydinasiat.

Kylä-Harakka arvioi, että toiminnanjohtajan tehtävään ei löytynyt halukkaita, koska kyseessä oli määräaikainen työ. Huhtikuisten kuntavaalien jälkeen Kylä-Harakka palannee puoluetoimistosta pysyvästi jälleen piiritoimistoon.

Piirin puheenjohtaja Heikki Järvenpää sanoo, että toiminnanjohtajan puolen vuoden tehtävään ei ollut sopivia hakijoita.

Hän pitää nyt leivottua uutta mallia perusteiltaan hyvänä.

— Kaakkois-Suomen piirissä on kolme maakuntaa. Tämä järjestely voisi olla samalla mallina maakuntavaaleja varten. Nyt minimoidaan kulkemista: toiminnanjohtajan työpaikkana on ollut tähän asti liian paljon oma auto.

Janne Rönkkö

Janne Rönkkö