Kaipiaisten kolarissa menehtyi parikymppinen hartolalainen mies — Lähti ohittamaan autojonoa ja rekka tuli vastaan

Rekan kuljettaja ei loukkaantunut eikä henkilöautossa ollut muita kuin kuljettaja.

Pinja Valkonen

Onnettomuus tapahtui VT6:lla perjantaina.
Onnettomuus tapahtui VT6:lla perjantaina.

Henkilöauto törmäsi rekan keulaan VT 6:lla noin kolme kilometriä Kaipiaisista Luumäen suuntaan perjantaina aamupäivällä. Henkilöauton kuljettaja kuoli törmäyksessä.

Tutkinnanjohtaja rikosylikonstaapeli Panu Uusitalo Kouvolan poliisista kertoo, että alustava tapahtumapaikkatutkinta on tehty, mutta kolarin perimmäiset syyty eivät ole ihan selvinneet.

Kyseessä oli ohitustilanne ja siinä sattunut kolari Kouvolan suunnasta katsottuna hieman ennen Saaramaantien risteystä Kaipiaisissa. Lappeenrannan suunnasta tuli useamman auton jono ja sitä lähti ohittamaan BMW-merkkinen henkilöauto.

— Jostain syystä sen kuljettaja ei havainnut vastaan tullutta rekkaa tai reagoinut siihen, ja henkilöauto törmäsi kesken ohituksen rekan keulaan.

Autossa ei ollut matkustajia. Kuljettaja menehtyi rajussa törmäyksessä saamiinsa vammoihin tapahtumapaikalla. Hän oli parikymppinen mies ja kotoisin Hartolasta.

Auton nopeudesta ei ole tietoa, mutta Uusitalon mukaan valtatienopeuksia ohituksessa on menty.

Rekan kuljettaja ehti hieman jarruttaa ja yritti väistääkin, mutta tilanne tuli niin nopeasti, että se ei riittänyt.

— Rekan kuljettaja ei fyysisesti loukkaantunut ja häntä on alustavasti puhutettu tapahtumapaikalla. Hän on tietysti ollut tapahtuneesta järkyttynyt.

Poliisi tutkii edelleen kolariin johtaneita tekijöitä ja toivoo tapahtumien silminnäkijöitä ottamaan yhteyttä puhelimitse numeroon 050 447 9574 tai sähköpostilla osoitteeseen rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi.

— Muutama jonossa ajanut on ilmoittautunutkin, mutta eivät kaikki. Lisää havaintoa kaivataan, että tapahtumista saataisiin mahdollisimman tarkka käsitys.