Rekka saatiin irti penkasta Kuutostiellä Mattilan kohdalla — Liikennettä haitannut tilanne on ohi

Dieselöljyä ehti valua asfaltille noin sata litraa, se otettiin talteen ja toimitettiin jatkokäsittelyyn.

Kai Skyttä

Kouvolan suuntaan vievä kaista suljettiin liikenteeltä onnettomuuden takia.
Kouvolan suuntaan vievä kaista suljettiin liikenteeltä onnettomuuden takia.

Rekka-auto on saatu irti penkasta ja tilanne Mattilan rampissa on ohi.

Rekan ajatuminen lumipenkkaan haittasi liikennettä Kuutostiellä noin kello puoli seitsemästä 12:een.

Rekkaa hinattiin Lappeenrannassa Ihalaisessa Kuutostielle vievässä Mattilan rampissa.

Toinen Kouvolan suuntaan vievistä kaistoista on siirtotöiden ajaksi suljettu liikenteeltä. Ajoneuvon siirron jälkeen pelastuslaitos pääsi tarkastamaan, onko autosta valunut dieseliä maastoon. Auton tankit tyhjennettiin ensin.

—Dieseliä oli valunut maahan satakunta litraa. Se otettiin talteen ja toimitetiin jatkokäsittelyyn. Öljyä oli pääasiassa asfaltilla eikä se jäiseen maahankaan imeytymään päässyt, kertoo palomestari Heikki Liimatainen Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta.

Tilanne sai alkunsa, kun rekka ajautui poikittain tielle Ihalaisessa Kuutostielle vievässä Mattilan rampissa Lappeenrannassa varhain torstaiaamuna. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle kello puoli seitsemän aikaan.

Kouvolan suuntaan matkalla ollut venäläinen rekka luisui poikittain ajoradalle ja penkkaan todennäköisesti liukkaan tien takia. Tilanteessa ei vahingoittunut kukaan, mutta liikenteen tapaus katkaisi kyseisen kaistan osalta.

Juttua muokattu. Päivitetty tieto valuneen polttoaineen määrästä klo 15.37, tilanne klo 12.28 sekä tietoja rekan nostamisesta klo 8.06 ja klo 10.11.