Työttömien määrä laski Lappeenrannassa 12 prosenttia viime vuodesta – Pitkäaikaistyöttömiä seutukunnalla yli kolmannes vähemmän kuin viime vuonna

Antti Varonen

Työttömien määrä on laskenut Lappeenrannassa viime vuodesta huomattavasti. Arkistokuva.
Työttömien määrä on laskenut Lappeenrannassa viime vuodesta huomattavasti. Arkistokuva.

Lappeenrannan työllisyystilanne on kohentunut huomattavasti viime vuodesta. Kaupungissa oli kesäkuussa 3 741 työtöntä työnhakijaa, mikä on 11 prosenttia työvoimasta. Vuotta aiemmin työttömiä työnhakijoita oli 12 prosenttia enemmän eli 4 244. Toukokuussa 2019 työttömiä työnhakijoitta oli kaupungissa 3 321.

Imatralla työttömiä työnhakijoita oli kesäkuussa 1 650, mikä on kuusi prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Imatralla työttömien osuus työvoimasta oli kesäkuussa 13,9 prosenttia.

Työttömien määrä on laskenut vuoden takaisesta kaikissa Etelä-Karjalan kunnissa. Suurinta lasku oli Taipalsaarella, 17 prosenttia. Kunnassa työttömien osuus työvoimasta oli kesäkuussa 7,4 prosenttia.

Koko maakunnassa työttömien määrä oli kesäkuussa  6 508, mikä on 776 henkilöä ( 10,7 %) vähemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Yli vuoden työttömänä olleiden pitkäaikaistyöttömien määrä laski eniten Imatran seudulla, missä pitkäaikaistyöttömiä oli kesäkuussa 390, mikä on 42,6 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Lappeenrannan seudulla pitkäaikaistyöttömiä oli 772, pudotusta viime vuoteen 35,3 prosenttia.

Kommentoidut