Catz jyräsi pronssille, PeKa taipui murskalukemin

Kai Skyttä

Catzin pelaajat ja valmennusryhmä kokoontuivat pelin jälkeen pronssipotrettiin.

Lappeenrannan Catz oli kahdesta välieräpettymyksen kokeneesta joukkueesta kovempi tiistai-iltana Lappeenrannan urheilutalolla. Taistelu naisten korisliigan himmeimmistä mitaleista Kotkan Peli-Karhuja vastaan kääntyi kotijoukkueelle 77—46.

Pronssiottelu menetti jännityksensä jo avauspuoliajalla, jonka jälkeen Catz johti peliä 25 pisteellä (47—22).

Mitalijuhlien takuunaisina häärivät 24 pistettä heittänyt Chandrea Jones ja jalkavamman kanssa taistellut Elena Reshetko, jonka pelaaminen oli vielä pelipäivän aattona epävarmaa. Catz-kapteeni Reshetko pussitti pronssiottelussa 17 pistettä ja keräsi lisäksi 10 puolustuslevypalloa.

SM-pronssi on Catzille seurahistorian ensimmäinen. Lappeenrantalaisjoukkue on voittanut aiemmin kuusi Suomen mestaruutta (2010, 2012, 2013, 2014, 2015 ja 2016) ja neljä SM-hopeaa (2007, 2008, 2009 ja 2011).

Joonas Tapaninen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.