Etelä-Saimaan digisisällöt laajenevat ja muuttuvat maksullisiksi — "Haluamme tarjota parhaat sisältömme asiakkaille, jotka niistä myös maksavat"

Etelä-Saimaan digisisällöt laajenevat ja muuttuvat maksullisiksi — "Haluamme tarjota parhaat sisältömme asiakkaille, jotka niistä myös maksavat"

Etelä-Saimaan digisisällöt laajenevat torstaista lähtien. Nyt kaikkiin tilauksiin sisältyy myös neljän muun Kaakon Viestinnän lehden Kouvolan Sanomien, Kymen Sanomien, Länsi-Savon ja Itä-Savon digisisältöjen käyttöoikeus.

Samaan aikaan Etelä-Saimaan verkkosivujen sisällöt muuttuivat maksulliseksi. Tilaajat voivat jatkossakin käyttää verkkosivuja rajoittamattomasti. Muut kävijät voi lukea verkkosivuilta ilmaiseksi kolme juttua viikossa. Pidemmät artikkelit ovat ainoastaan tilaajien luettavissa. Lukija tunnistaa ne avaintunnuksesta.

—Haluamme tarjota parhaat sisältömme asiakkaille, jotka niistä myös maksavat. Tällaiset jutut merkitsemme avaintunnuksella, jonka avulla tilaajan helppo on löytää ne. Avainjutuiksi päätyy niin paikallisia selvityksiä, henkilöitä kuin ilmiöitäkin, Etelä-Saimaan päätoimittaja Eeva Sederholm sanoo.

Valtaosa suomalaisista sanomalehdistä on siirtynyt verkossa maksullisuuteen jo aiemmin.

—Uskomme vahvasti, että sitoutuneet lukijamme haluavat maksaa hyvistä sisällöistä ja niin ylläpitää paikallista, laadukasta journalismia. Monissa suomalaisissa ja pohjoismaisissa lehdissä tästä on hyviä esimerkkejä, Sederholm toteaa.

Myös Etelä-Saimaan verkkosisältöjen käyttäjien määrät ovat viime vuosina kasvaneet. Selvästi kiinnostavinta sisältöä ovat lukijoiden mielestä paikalliset aiheet.

—Pelkkä paikallisuus ei kuitenkaan riitä, vaan sen pitää olla hyvin tehtyä.

Digisisällöt kuuluvat kaikkiin Etelä-Saimaan tilauksiin. Digitunnukset voi aktivoida osoitteessa www.esaimaa.fi/asiakastili. Samoilla tunnuksilla voit käyttää kaikkien viiden lehden verkkosivujen sisältöjä ja mobiilisovelluksia sekä lukea näköislehtiä. Näköislehden kautta aamun lehden voi lukea paikasta riippumatta vaikka matkoilla tai mökillä.

 

Kysymyksiä ja vastauksia Etelä-Saimaan digisisällöistä

1. Minulle tulee lehti, miten pääsen lukemaan digisisältöjä?

Tilaajilla on oikeus käyttää kaikkia verkkosivujemme sisältöjä. Kaikki verkkosivuilla julkaistavat jutut ovat tilaajien luettavissa kuten myös näköislehti sekä mobiilisovelluksen sisällöt. Jotta pääset hyödyntämään verkkosisältöjä, tarvitset asiakastilin. Jos sinulla ei vielä ole asiakastiliä, luo se verkkosivuillamme osoitteessa esaimaa.fi/asiakastili. Tilin luomiseen tarvitset siihen asiakasnumerosi sekä postinumerosi. Asiakasnumero löytyy laskustasi. Voit myös kysyä sen tilaajapalvelustamme osoitteesta tilaukset@kaakonviestinta.fi.

2. Miten luen näköislehteä

Näköislehti on päivän painetun lehden digitaalinen kopio, joka on luettavissa jo varhain aamuyöllä. Näköislehden voit lukea joko nettisivuiltamme tai mobiilisovelluksestamme.

3. Mitä sisältöjä verkkosivuilla on?

Verkkosivuiltamme löydät ajankohtaiset uutiset, analyysit ja mielipiteet. Etelä-Saimaata lukemalla pääset pintaa syvemmälle paikallisiin puheenaiheisiin ja puhuttaviin ilmiöihin.

4. Miten luen muita Kaakon Viestinnän lehtiä

Lehtiemme tilaajilla on käyttöoikeus neljän muun Kaakon Viestinnän lehden digiversioihin. Et tarvitse siihen erillisiä tunnuksia, vaan yhden lehden tunnukset käyvät myös muissa maakuntalehdissä: Länsi-Savo, Itä-Savo, Kouvolan Sanomat ja Kymen Sanomat.

 5. Olen unohtanut salasanani, mitä teen?

Voit luoda salasanan uudelleen kirjautuessasi, klikkaamalla ”Oletko unohtanut salasanasi” -linkkiä.

 6. Mistä löydän Etelä-Saimaan mobiilisovelluksen?

Mobiilisovelluksemme voit ladata ilmaiseksi sovelluskaupasta eli esim. AppStoresta tai Googlen Play-kaupasta. Sovelluksessa ovat mukana tuoreimmat verkkouutiset ja näköislehti, joita pääset lukemaan, kun sinulla on voimassa oleva tilaus.

 7. En ole tilaaja, mitä voin lukea nettisivuilta?

Ei-tilaajat voivat lukea rajatun määrän juttuja verkkosivuiltamme. Avainkuvakkeella merkityt jutut on rajattu vain tilaajien luettavaksi.

8. Voinko lukea näköislehteä ilman nettiyhteyttä?

Lataamalla näköislehden mobiilisovellukseen voit lukea sen myöhemmin ilman nettiyhteyttäkin esimerkiksi lentokoneessa.

9. Voiko uutisia myös kuunnella? 

IPhone- ja iPad--sovelluksissamme on puhesyntetisaattori, joka lukee haluamasi jutun sinulle esimerkiksi autoa ajaessasi.

10. Miten osallistun keskusteluun?

Keskustelu paikallisista uutisaiheista käy vilkkaana nettisivuillamme. Voit osallistua keskusteluun rekisteröitymällä tai käyttämällä Facebook- tai Twitter-tunnuksiasi. Voit kommentoida myös rekisteröitymättä. Kommentoiduimpien juttujen listan löydät etusivun alareunasta.

11. Mistä löydän menovinkit?

Tapahtumakalenterimme kertoo mitä alueella tapahtuu tänään tai lähitulevaisuudessa. Katso tapahtumat osoitteesta esaimaa.fi/tapahtumat. Siellä voit myös ilmoittaa oman tapahtumasi kalenteriin.

12. Miten löydän sivustoille helpoiten?

Tallentamalla sivustomme pikakuvakkeen kännykkäsi ruudulle pääset sivuille kätevästi. Android-puhelimilla tai tableteilla oikean yläkulman valikosta löytyy painike lisää aloitusnäyttöön. IPhonella tai iPadilla sama onnistuu lisää kotivalikkoon –painikkeella.  

13. Löytyykö Etelä-Saimaa sosiaalisesta mediasta?

Kyllä. Seuraamalla Etelä-Saimaata Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa näet, mitä alueella tapahtuu. Facebookin kautta voit lähettää myös juttuvinkin tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

 14. Miten löydän sivuilta tietyn paikkakunnan uutiset?

Mikäli haluat seurata tietyn paikkakunnan tai aihealueen uutisia, löydät ne uutisissa olevien avainsanojen kautta, esim. https://esaimaa.fi/aiheet/luumaki. Sivu on helposti käytettävissäsi, jos lisäät sen selaimesi kirjanmerkkeihin.

15. Minulla olisi juttuvinkki tai uutiskuva. Miten voin lähettää sen toimitukseen?

Lähetä meille juttuvinkki tai uutiskuva nettisivujemme kautta tai WhatsAppilla numeroon 040-141 6530.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet