Kourulassa varastettiin tietokoneita päiväkodista, Joutsenossa särjettiin veneitä – Poliisi kaipaa vihjeitä

Imatralla jäi kiinni mopoilija, jota poliisi epäilee viidestä eri liikennerikoksesta.

Pirjo Nyman

Kourulassa varastettiin tietokoneita päiväkodista, Joutsenossa särjettiin veneitä – Poliisi kaipaa vihjeitä

Murtovarkaudet ja liikennerikokset ovat työllistäneet poliisia Etelä-Karjalassa kuluvan viiikon aikana, kerrotaan Kaakkois-Suomen poliisin tiedotteessa.

Sammonlahdessa ja Lappeenrannan keskustassa poliisi tavoitti keskiviikkona päiväsaikaan kaksi henkilöauton kuljettajaa. Toista poliisi epäilee rattijuopumuksesta sekä huumausaiheen käyttörikoksesta. Toinen kuljettaja puolestaan ajoi ilman ajo-oikeutta. Häntä poliisi epäilee yhdettätoista kertaa tänä vuonna kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Imatralla poliisi jahtasi lukuisiin rikoksiin syyllistynyttä mopoilijaa, joka yritti paeta poliisia muutaman kilometrin matkan. Hän ajoi Mansikkalassa päihtyneenä ilman kypärää ja ilman rekisterikilpiä mopossaan. Paetessaan hän ajoi useaan kertaan kevyen liikenteen väylällä.

Poliisi epäilee mopoilijaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä ajoneuvorikkomuksesta.

Päiväkodista vietiin tietotekniikkaa

Kourulassa murtauduttiin myöhään tiistai-iltana 4. elokuuta päiväkotiin. Murron yhteydessä päiväkodista varastettiin kaksi kannettavaa tietokonetta ja puhelin. Murto on tehty kello 21.50:n ja 22.00:n välisenä aikana ja poliisi tutkii sitä varkautena.

Varkaita kävi myös Joutsenossa Likosenlahden venesatamassa maanantain 3. elokuuta kello 0.00:n ja tiistain 4. elokuuta kello 18.30:n välisenä aikana. Satamassa vahingoitettiin veneitä ja varastettiin kaksi Quicksilver-polttoainesäiliötä. Tapausta tutkitaan varkautena ja vahingontekona.

Sammonlahden hyvinvointiaseman ikkuna rikottiin torstaiaamuna 6. elokuuta. Tekoa tutkitaan vahingontekona.

Poliisi pyytää ilmoittamaan tapauksiin liittyvät silminnäkijähavainnot sekä mahdolliset muut tiedot vihjepuhelimeensa 0295414559 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi.