Ulkopaikkakuntalainen mies kuoli kiihdytysajojen ulosajossa Lappeenrannan lentoasemalla 300 kilometrin tuntinopeudessa — Rikosta ei epäillä, Eksote järjesti paikalle kriisiapua

STT:n tietojen mukaan kyseessä oli vuonna 1988 syntynyt Pohjanmaalta kotoisin oleva mies.

Kai Skyttä

Onnettomuusauto romuttui.
Onnettomuusauto romuttui.

Lappeenrannan lentoasemalla järjestetty kiihdytysajotapahtuma keskeytettiin sunnuntaina vakavan onnettomuuden vuoksi.

Hälytys tuli klo 10.18. Tutkinnanjohtaja Petri Korpisammal kertoi STT:lle, että vuonna 1988 syntynyt Pohjanmaalta kotoisin oleva mies kuoli, kun hänen autonsa oli hidastamisvaiheessa alkanut heittelehtiä ja ajautunut sivuun nurmialueelle.

Poliisi tiedotti kello 14.45, että ulkopaikkakuntalainen noin 30-vuotias mies menehtyi onnettomuudessa. Poliisin mukaan onnettomuushetkellä ajoneuvon nopeus oli noin 300 km/h.

Poliisi kertoo suorittaneensa paikalla teknistä tutkintaa. Asiaan ei epäillä liittyvän rikosta. Poliisi tutkii asiaa kuolemansyyn tutkintana.

Kiihdytysajot olivat osa Lappeenrannan Ilmailuyhdistyksen järjestämiä Ilmailupäiviä. Järjestäjän mukaan tiedotusvastuu on viranomaisilla, eivätkä he tiedota onnettomuudesta enempää.

Eksoten valmiuskoordinaattori Kristiina Kapulainen kertoi Twitterissä, että Eksote on tarjonnut kriisiapua onnettomuuspaikalla ja keskussairaalalla.

”Olemme huhujen varassa”

Sunnuntaina puolenpäivän jälkeen vain apeus oli läsnä lentokentän laidalla. Ilmailuyhdistyksen tapahtumasta ei ollut tietoakaan: vain tallatut heinänkorret kertoivat satojen jalkaparien vaeltaneen aivan äskettäin verkkoaidan ja pysäköintialueen välillä.

Ryhmittymismerkit seisoivat edelleen tyhjän panttina kentän keskellä. Yksinäisen vaaleanvihreän pakettiauton peräovet olivat jääneet auki ihmisten häipyessä.

Keski-ikäinen mies saapui verkkoaidan ääreen ihmettelemään hiljaisuutta. Hän oli ajatellut käydä mökille mennessään katsastamassa, millaiset paljon puhutut kiihdytysajot olisivat.

Hiljaisuus syveni, kun mies kuuli onnettomuudesta.

— Sääli, jos tämä loppuu tähän.

Keltainen huoltoauto lähti vilkut päällä kohti kiihdytysrataa. 2 500 metrin pituinen kiitotie ei johtanut tänään riemuun ja kunniaan.

Miesjoukko keskusteli pysäköintipaikalla autoista ja moottoreista. Kukaan heistä ei ollut lentokentällä vielä aamupäivällä.

— Olemme vielä täysin huhujen varassa, yksi miehistä kuvaili tilannetta.

Saman epätietoisuuden jakoi sunnuntaina moni muukin lentokentän liepeillä.

Hinausauto lähtee

Vähän ennen kello 13:ea hinausauto oli asemissa kiitotiellä Maanpuolustusopiston rakennusten kohdalla. Keltaisiin ja oransseihin huomioliiveihin pukeutuneet hahmot tutkivat kentän pintaa ja puhuivat välillä keskenään.

Valkoinen henkilöauto odotti hinausauton vieressä kuljetusta muualle. Auton lyttyyn mennyt katto kertoi monenlaisten odotusten särkymisestä.

Tapahtuman Facebook-sivulla on lyhyt ilmoitus, että tilaisuus keskeytettiin onnettomuuden vuoksi. Ilmoitukseen tulleisiin kommentteihin järjestäjä on vastannut, että tiedotusvastuu on viranomaisille, eivätkä järjestäjät tiedota asiasta enempää.

Lisätty kuvat lentokentältä klo 12.40 ja 13.18. Facebook-ilmoitus lisätty klo 14.14. Lentokentän tunnelmia päivitetty 14.39. Poliisin kommentit lisättiin 14.55. Tieto kriisiavusta lisättiin kello 17.13. STT:n tiedot lisättiin juttuun kello 20.52.

Kai Skyttä

Kiihdytysajot päättyivät ja lentokenttä tyhjeni vakavaan ulosajoon.
Kiihdytysajot päättyivät ja lentokenttä tyhjeni vakavaan ulosajoon.

Luetuimmat