Eksote kertoo 42 uudesta koronavirustartunnasta perjantain jälkeen – "Varmaan tulee vielä positiivisia jonkun verran lisää, mutta tämä on rauhoittumassa"

Opiskelijoiden koronaryväksestä on varmistunut 43 tartuntaa, noin sata on testattu. THL:n mukaan maanantaina koronatapauksia todettiin 9 Lappeenrannassa ja yksi Ruokolahdella.

Kai Skyttä

Eksote kertoi maanantaina 42 uudesta koronavirustapauksesta. Kuvituskuva.
Eksote kertoi maanantaina 42 uudesta koronavirustapauksesta. Kuvituskuva.

Etelä-Karjalassa on varmistunut 42 koronavirustartuntaa perjantain jälkeen.

Yhteensä tartuntoja on nyt todettu maakunnassa 393, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo maanantaina päivitetyssä tilannekuvassaan.

Nyt varmistuneista tapauksista 9 on merkitty sunnuntain kohdalle, 16 lauantaille ja 17 perjantaille koronavirustauti lukuina -taulukkoon.

Lappeenrannassa Karankokadun opiskelijataloon liittyviä tartuntoja on nyt todettu 43 kappaletta, ylilääkäri Sami Raasakka kertoo.

Tähän liittyen on testattu lähes 100 ihmistä.

– Varmaan tulee vielä positiivisia jonkun verran lisää, mutta tämä on rauhoittumassa.

Koska koronatartunnat ovat levinneet opiskelijoiden keskuudessa melko herkästi, on todennäköisesti kyseessä koronaviruksen brittivariantti. Asia varmistuu vasta sekvensoinnin jälkeen.

– Se tiedetään, että mutaatiokantaa on, todennäköisimmin brittivirus.

Vähän sosiaalisia kontakteja opiskelijayhteisön ulkopuolella

Opiskelijaporukka oli käynyt 10 helmikuuta Holiday Club Saimaan kylpylässä. Tartunnat alkoivat levitä sen jälkeen.

Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston (LUT) ja LAB-ammattikorkeakoulun kampus Skinnarilassa suljetaan opiskelijoilta kahdeksi viikoksi, LUTin verkossa julkaistuissa koronaohjeissa sanotaan.

– Alueen kannalta on hyvä, että heillä on ollut kohtuullisen vähän sosiaalista elämää oman yhteisönsä ulkopuolella, Raasakka toteaa.

Eksote on avannut lisätestauskapasiteettia Lappeenrannan Armilaan, mutta opiskelijoiden testaus on kuormittanut koronatestausta.

– Meillä menee tällä hetkellä niin, että samana päivänä ei pääse testiin, vaan se menee seuraavaan päivään.

Muita kuin opiskelijaporukkaan liittyviä koronatartuntoja todettiin Etelä-Karjalassa viime viikolla 18.

– Se on hyvin normaali luku. Ei ole muita isoja ryppäitä, vaan yksittäisiä tapauksia, Raasakka toteaa.

Etelä-Karjalan koronavirustilanne on kiihtymisvaiheessa. Koronaviruspandemian vaiheet ovat perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe.

Alueellinen koronavirustilannekuvaryhmä kokoontuu tiistaina.

THL: 9 uutta tartuntaa Lappeenrannassa, 1 Ruokolahdella

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartan mukaan Etelä-Karjalassa raportoitiin maanantaina 10 uutta koronavirustapausta. Niistä 9 todettiin Lappeenrannassa ja yksi Ruokolahdella.

Lappeenrannan tartuntojen määrä on nyt 256 ja Ruokolahden 14. Imatralla tapauksia on ollut 89, Lemillä 6, Luumäellä 9, Rautjärvellä 9, Savitaipaleella 5 ja Taipalsaarella 12.

THL:n mukaan Etelä-Karjalan tartuntojen yhteenlaskettu määrä on nyt 406.

Koko maassa 390 tartuntaa

Koko maassa on todettu 390 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 6 163 tartuntaa, mikä on 966 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Viimeisten seitsemän vuorokauden aikana on raportoitu 3 470 tartuntaa. Tämä on 777 enemmän kuin edeltävien seitsemän vuorokauden aikana.

Koronatartuntoja on tähän mennessä raportoitu yhteensä 54 132.

Päivitetty 22.2.2021 kello 11:56: Lisätty Sami Raasakan kommentit; päivitetty kello 12:10: Lisätty THL:n luvut.