Antti Häkkänen: Turvapaikanhakijoiden oikeusavusta tehdään perusteellinen selvitys

Vesa Vuorela

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) katsoo, että hallituksen alkutaipaleen kireät talouspäätökset alkavat nyt maksaa itseään takaisin. —  Talouden kriisitietoisuudesta ei kuitenkaan tule luopua. Yhteiskuntatalous ei ole vielä kestävällä pohjalla, sanoo Häkkänen.

Turvapaikanhakijoiden oikeusavusta tehdään perusteellinen selvitys, kertoo oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.).

— Oikeusvaltion ytimessä on jokaisen oikeus saada asiansa käsitellyksi viranomaisessa ja tuomioistuimesta asianmukaisesti. Oikeusvaltion periaatteisiin kuuluu myös se, että jokaiselle taataan mahdollisuus saada asiantuntevaa oikeudellista apua asiansa hoitamiseen elämäntilanteesta ja varallisuudesta riippumatta, Häkkänen toteaa tiedotteessa.

— Viime vuosien poikkeukselliset tapahtumat ja sen takia tehdyt muutokset sääntelyssä edellyttävät, että teemme huolellisen selvityksen toimien vaikutuksista, ministeri sanoo.

Viime syyskuussa voimaan tulleen oikeusapu-uudistuksen on sanottu heikentäneen turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa ja mahdollistaneen lakimiehille helpon rahastamisen.

Nyt käynnistettävää selvityksen tekemistä on valmisteltu oikeusministeriössä jo ennen kesää, ja oikeusministeriö on esittänyt sen ottamista valtioneuvoston yhteiseen tutkimusohjelmaan.

Tarkoituksena on selvittää esimerkiksi sitä, miten turvapaikanhakijat ovat saaneet tietoa oikeusapupalveluista, löytäneet palveluja tarjoavat tahot ja ovatko palvelut olleet riittäviä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.